1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİNGÖL

Doğum Hastanesi'ne suç duyurusu

Bingöl Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde karnında ölü bebek olan Gönül Doğan’a sosyal güvencesi olmadığı nedeniyle müdahale edilmediği iddia edildi. Gönül Doğan, yetkililer hakkında "görevi ihmal ve hakaret" davalarında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

3,5 aylık hamile olan Gönül Doğan, 10.03.2005 tarihinde rahatsızlanarak Bingöl Doğum ve Çocuk Hastanesi’ne başvurdu. Operatör Dr. Sinan Doğantürk tarafından kontrolü yapılan ve karnında 14 haftalık ölü bebek bulunduğu tespit edilen Gönül Doğan’a sağlık karnesi olmadığı için müdahale edilmeyerek, yeşil kart çıkarılması istendi.

Yeşil kart çıkarmak için Sağlık Müdürlüğü’ne giden Doğan, Sağlık Müdürü Dr. Selahattin Sarıdağ tarafından kendisine hareket edildiğini ve ağlayarak evine geldiğini iddia etti. Eve geldikten sonra zehirlenen ve komşuları tarafından özel doktora götürülerek, ölü bebeği karnında alınan Gönül Doğan, bir süre olayın şokunu atamadı. Eşi İstanbul’da çalıştığı için komşularının yardımıyla ölü bebeğini aldıran Gönül Doğan, bugün Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı Nöbetçi Savcısı’na müracaat ederek sorumlular hakkında suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunu yaptıktan sonra İHA muhabirine açıklama yapan Doğan, "Eşim burada yoktu. 3.5 aylık hamileydim ve rahatsızlanarak hastaneye başvurdum. Karnımda ölü bebek olduğuna dair bir rapor verilerek yeşil kart çıkarmam gerektiği söylendi. Ben de Sağlık Müdürlüğü’ne giderek yeşil kart müracaatı yaptım. Ancak Sağlık Müdürü bana harekette bulundu. Ağlayarak eve geldim. Evde bayıldım, komşularım beni özel bir muayenehaneye götürerek bebeği aldırdılar. Hakkımı aramak için savcılığa suç duyurusunda bulundum. Ne gerekirse yapacağım" dedi.

Gönül Doğan, Bingöl Sağlık Müdürü Dr. Selahattin Sarıdağ, Bingöl Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Hakan Çoban ve Kadın Doğum Uzmanı Opr. Dr. Sinan Doğantürk hakkında suç duyurusunda bulundu.

İl Sağlık Müdürü Dr. Selahattin Sarıdağ ise yaptığı açıklamada, bakanlık talimatları gereği hastanelere müracaat eden her hastaya müdahale etmenin zorunlu olduğunu söyledi. Dr. Sarıdağ, "Söz konusu kişi hastanemize başvurup vurmadığını bilmiyoruz. Konu basına intikal ettiği için pazartesi günü gerekli ön inceleme ve soruşturma yapılacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2005 Cumartesi 20:33:43
Güncelleme :5 Mayıs 2005 Perşembe 17:14:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?