6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Doktora soruşturma izni çıktı

Bingöl Valiliği tarafından Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'nde yaşanan sağlık sorunu ile ilgili başlatılan ön inceleme dosyasının tamamlandığı ve görevini ihmal ettiği tespit edilen doktor hakkında idari yargı yolu açık olmak üzere hakkında soruşturma izni verilmesine karar verildiği belirtildi.

Yerel bir gazetede yayınlanan köşe yazısını ihbar olarak değerlendiren Bingöl Valiliği konu hakkında inceleme başlattı. Vali İrfan Balkanlıoğlu, Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi doktorlarından Kadın Doğum Uzmanı Dr. Yasemin Yarar Kıvrak'ın görevi ihmal ettiği yazılarını ihbar olarak değerlendirip konu hakkında soruşturma açılması için talimat verdi. İlköğretim Müfettişi Şerif Budak tarafından Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Dr. Yasemin Yarar Kıvrak, Başhekim Uzman Dr. Hakan Çoban ve Hastane Müdürü Zahit Melikoğulları hakkında yapılan ön inceleme tamamlanarak dosya valiliğe sunuldu. Valiliğe sunulan dosyada, Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Dr. Yasemin Yarar Kıvrak'ın 13 Kasım 2008 tarihinde icapçı olduğu ve hastanın aciliyetinden telefonla haberdar olmasına rağmen zamanında müdahale etmediğinin tespit edildiği belirtildi. Hasta sahibinin hastane yönetimine yazılı bir şikayette bulunmaması nedeniyle Başhekim Dr. Hakan Çoban ve Hastane Müdürü Zahit Melikoğulları'nın önceden haberdar olduklarına dair bir bilgi ve belge elde edilmediği için herhangi bir kusur ve ihmallerinin oluşmadığı değerlendirildi.

Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu imzası ile onaylanan soruşturma izninde, "Yapılan ön inceleme sonucunda 02 Şubat 2009 ve 2009/13 sayılı karar ile Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Dr. Yasemin Yarar Kıvrak'ın konu ile ilgili kusur ve ihmalinin bulunması nedeniyle, idari yargı yolu açık olmak üzere hakkında soruşturma izni verilmesine, Başhekim Dr. Hakan Çoban ve Hastane Müdürü Zahit Melikoğulları'nın konu ile ilgili kusur ve ihmalinin bulunduğunu doğrulayacak derecede herhangi bir bilgi veya belgeye rastlanılmadığından, idari yargı yolu açık olmak üzere haklarında soruşturma izni verilmemesine, 4483 Sayılı Kanun'un 9. maddesi gereğince, kararın bir örneğinin ait olduğu işlem dosyası ile birlikte soruşturma izni verilmemesi kısmına itiraz haklarının bulunması sebebiyle Cumhuriyet Başsavcılığı'na, kararın bir örneğinin ilgililere tebliğine, bir örneğinin ise özlük dosyalarına konulmak üzere kurumlarına gönderilmesine, aynı kanunun 6. maddesi gereğince02 Şubat 2009 tarihinde karar verildi" denildi.

Edinilen bilgiye göre, 13 Kasım 2008 tarihi saat 22.00 sıralarında Bingöl Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'ne götürülen bir hastaya müdahale edecek görevli doktor bulunamamıştı. İcapçı olan ve telefonla haber verilmesine rağmen görevinin başına gelmeyen Dr. Yasemin Yarar Kıvrak, Hastane Başhekim Vekili Ubeydullah Ayan'ın devreye girmesi ile sabaha karşı saat 03.00'da gelip durumu kritik olan hastayı Elazığ Fırat Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne sevk etmiş ve hasta, karnında zehirlenen bebeğini kaybedip, iki gün süreyle hayati tehlikesi olduğu gerekçesiyle müşahede altında tutulmuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 16:55:46
Güncelleme :12 Şubat 2009 Perşembe 17:05:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?