3
Mayıs
2024
Cuma
BİNGÖL

DTP suç duyurusundan vazgeçti

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Bingöl İl Başkanı Mehmet Emin Acar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na çağrılmadığı gerekçesiyle Bingöl Valiliği hakkında yaptıkları suç duyurusundan vazgeçtiklerini belirtti. 

Mehmet Emin Acar, Genç Caddesi üzerindeki parti binasında yaptığı açıklamada, Bingöl Valiliği hakkında yaptıkları suç duyurusundan vazgeçtiklerini belirtti. Acar, "Cumhuriyet Bayramı etkinliklerine DTP il yönetimi olarak çağrılmayışımız üzerine, il valiliğinden bu durumun neden kaynaklandığı yönünde görüşme talebinde bulunmuştuk. Bizlere herhangi bir rendevu verilmeyişi üzerine, valilik hakkında suç duyurusunda bulunmuştuk. 

Ancak daha sonra valilik tarafından kabul edildik. Böyle bir hatanın valilikten sadir olmadığı, emniyet makamlarınca tutulan siyasi partiler listesinde kayıtlı olarak gösterilmediğimiz ve bize davetiye göndermeyen il valilik çalışanlarının uyarıldığı, bundan böyle bir hatanın vukuuna engel olacağı söylendi. Bizde bunu ciddiye alıyoruz. Gerek valiliğimizin bu yöndeki olumlu ve makul yaklaşımları, gerekse Vali Yardımcısı Hayati Taşdan'ın olgun, demokratik ve tutarlı davranışlarından dolayı yapmış olduğumuz suç duyurusundan vazgeçiyoruz" diye konuştu
İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2006 Pazartesi 16:17:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?