6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

DTP'den seçimlere itiraz

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Bingöl İl Başkanlığı tarafından yerel seçimlerde 21 sandık sonucuna itiraz edildiği açıklandı.

29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimlerin şaibeli olduğunu ileri süren DTP il yönetimi, merkezde sandıklara müdahale edildiğini öne sürerek 3 sandığın sabah saat 04.00'te İlçe Seçim Kurulu'na ulaştığını tespit ettiklerini ve Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) itirazda bulunduklarını belirtti.

Basın toplantısında konuyla ilgili bilgi veren DTP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Şilan Eminoğlu ve İl Başkan Yardımcısı M. Hadin Korkutata, merkezde 21 sandığın şaibeli olduğunu tespit ettiklerini, bunun da Bingöl halkının iradesine müdahale anlamına geldiğini söyledi.

Bu sorunun giderilmesi için tüm hukuki yollara başvuracaklarını ifade eden MYK Üyesi Şilan Eminoğlu, "Bingöl halkı 29 Mart yerel seçimlerinde, 'DTP' demiştir. Sandık başında halkımız bu kararı vermiştir. Ama maalesef her seçimde olduğu gibi tekrar gizli toplantılar düzenleyen güçler, halkın iradesine müdahale ederek sonuçların değişmesini sağlamaya çalışmışlardır. Sandıklara yapılan müdahaleleri tespit etmiş durumdayız. Merkezde 21 sandığın şaibeli olduğu açıkça ortadadır. Bazı sandıklarda partimizin aldığı oylar, sözde yanlışlıkla başka partilere yazılmıştır. 3 sandık ise sabah saat 04.00'e kadar ancak getirilmiştir. Tüm girişimlerimize rağmen neden sandıkların geç getirildiği tarafımıza bildirilmemiştir. 4 sandıktan sorumlu kişinin AK Parti Belediye Başkanı Serdar Atalay ile aynı soyadı taşıması akıllarda soru işareti bırakmıştır. Biz parti olarak hukuki yolları kullanacağımızı açık bir şekilde ifade ediyoruz" dedi.

Seçimden bir iki gün önce AK Parti tarafından vatandaşlara altın dağıtıldığını da iddia eden Eminoğlu, "Tüm bu müdahalelerin yanında ayrıca Bingöl'de 4 bin çeyrek altının dağıtıldığı, her mahallede ekonomik vaatlerde bulunulduğu apaçık ortadadır. Halk iradesine gölge düşürmeye çalışan güçlere Bingöl sandıkta cevap vermiştir. Halkın ortaya koyduğu iradeye rağmen seçimleri hileyle kazanmak isteyen çıkarcı çevrelere geçit vermeyeceğiz. İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulunduk. Halkımız bu oyunların
farkındadır" iddialarında bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2009 Çarşamba 11:51:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?