6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

DTP'li yönetici tutuklandı

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Bingöl İl Başkanlığı tarafından düzenlenen seçim irtibat bürosu açılışına katılan parti genel meclis üyesi ve genel merkez yöneticisi olan bir kişinin, 'Terörle Mücadele Kanunu'na muhalefet etmek' suçundan tutuklandığı belirtildi.

Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, DTP İl Teşkilatı tarafından düzenlenen açılış töreninde silahlı ve bölücü terör örgütü PKK/KONGRA-GEL ile onun sözde liderinin lehine ve terör örgütü amaçları niteliğinde propaganda yaparak topluluğa hitap etmek suretiyle '3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu'na muhalefet etmek' suçundan biri DTP milletvekili, diğeri parti genel meclis üyesi ve genel merkez yöneticisi olan 2 kişi hakkında Cumhuriyet Savcısı Mehmet Çakır tarafından soruşturma başlatıldı. Bingöl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda parti genel meclis üyesi ve genel merkez yöneticisi olan şahsın 24 Şubat 2009 tarihinde yakalanarak gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Yakalanan şüpheli bizzat cumhuriyet savcısı gözetiminde Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alındıktan sonra çıkarıldığı Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'nda diğer soruşturma işlemlerinin tamamlanmasına müteakip tutuklanması talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilmiştir. Sulh Ceza Mahkemesi'nde yapılan sorgulamanın ardından tutuklanmasına karar verilen şüpheli, Bingöl M Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderilmiştir."

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 13:05:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?