6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Duyuru tabelalı köy

Bingöl'ün Sancak beldesi Oğuldere köyünde vatandaşlara aktarılması gereken bütün etkinlik ve faaliyetler köy meydanında bulunan duyuru tabelasına asılıyor.


Köy Muhtarı Hesen Bakır, köylülerin bilmesi gereken bütün konuları tabelaya asarak duyuruyor. Köy sakinlerinin olup bitenden haberdar olması için köy meydanına duyuru tabelası yaptıklarını belirten Muhtar Hesen Bakır, bu faaliyet ile herkesin bilinmesi gereken konulardan haberdar olduğunu söyledi. Her türlü duyuru ve etkinliği bu tabela sayesinde vatandaşlara ilettiğini belirten Muhtar Bakır, evlerinden çıkan köylülerin mutlaka tabelaya asılanları okuduğunu söyledi. Muhtar olarak köylülere duyurması gereken konuları el yazısı ile yazdığını ve altına mühür basıp, imzasını attığını kaydeden Hesen Bakır, bu uygulama ile köy sakinlerinin her olaydan haberdar olduğunu söyledi. Muhtar Bakır, "Köyümüzü ilgilendiren ve köylülerin bilmesi gereken bütün konuları duyuru tahtasına asıyoruz. Bu bir gelenek haline geldi. Herkes evlerinden dışarı çıktığında duyuru tabelasında yazı olup olmadığına bakıyor. Yazdığımız duyuruları da bu vesileyle herkes okumuş oluyor" dedi.
Köy ortasında bulunan duyuru tabelasının çok faydalı olduğunu belirten köylüler ise muhtarın teker teker kapıları dolaşıp bilgilendirme yapmasına gerek kalmadığını dile getirdi. Köylüler, her gün mutlaka duyuru tabelasında yeni bir yazı olup olmadığını kontrol ettiklerini belirterek, "Zaten köyümüz küçük. Muhtar tarafından duyurular tabelaya asılıyor. Evlerinden dışarı çıkan herkes bu duyuruyu okuyup ona göre hareket ediyor. Bu duyuru tabelası sayesinde olup biten her şeyden haberdar oluyoruz" ifadelerini kullandı.

İha
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2009 Cuma 14:42:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?