6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Emniyetten hırsızlık uyarısı!

VATANDAŞLAR HIRSIZLIKLARA KARŞI UYARILDI

Bingöl Emniyet Müdürü Ahmet Uzunçakmak, mahalle muhtarları ile yaptığı toplantıda vatandaşların hırsızlık, yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarına karşı almaları gereken tedbirleri anlatarak, bu konularla ilgili önerilerde bulundu.

Emniyet Müdürlüğü konferans salonunda muhtarlarla bir araya gelen Ahmet Uzunçakmak, bundan sonra daha sık yapacakları toplantılarla mahallelerde yaşanılan sorunları çözeceklerini söyledi. Uzunçakmak, "Toplantımızın amacı muhtarları tanımak, varsa mahallelerle ilgili sıkıntıları paylaşmaktır. Bingöl'e atandıktan sonra burada yaşanılan olumsuzluklarla ilgili bir derleme yaptım. Bu bilgileri mahalle yetkilileri olan siz muhtarlarla paylaşıp, kamuoyuna duyurmak istiyorum. Bu toplantılarda konuştuğumuz olumsuzlukları sizler vasıtasıyla vatandaşlara aktarıp, daha duyarlı olmalarını hedefliyoruz" dedi.

"KONTÖR DOLANDIRICILARI MÜFTÜYÜ ARADILAR"

Bingöl'de asayiş bakımından yaşanılan sorunların başında kontör dolandırıcılığı ve hırsızlığın geldiğini belirten Emniyet Müdürü Ahmet Uzunçakmak, çok basit numaralarla vatandaşların kandırıldığını söyledi. Yaptıkları tüm uyarılara rağmen kontör dolandırıcılığı tuzağına düşen vatandaşların bulunduğunu belirten Uzunçakmak, telefon numaralarından arayıp kontör isteyenlere prim verilmemesi gerektiğini söyledi. Uzunçakmak, "Çok basit numaralarla bu tuzağa düşen vatandaşlarımız var. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olması gerekir. Kendilerini arayarak değişik sebeplerle kontör isteyenlere karşı vatandaşın uyanık olması ve bizleri araması gerekir. En son olarak İl Müftüsü'nü arayan bir kişi kontör talebinde bulunmuş. Müftüye 'telefonunuzla terör örgütleri aranmış, bu durumu düzeltmemiz için bize şu kadar kontör göndermeniz gerekiyor' demiş. Ama müftümüz durumu bize bildirdi ve şuan gerekli takibatı başlattık. Eğer bize bilgi vermeseydi ve bunlara istedikleri kadar kontör gönderseydi dolandırılacaktı. Buna benzer değişik olaylar ilimizde yaşanıyor" şeklinde konuştu.

Bingöl'de yaşanılan tüm sorunları el birliği ile çözmeye kararlı olduklarını belirten Emniyet Müdürü Ahmet Uzunçakmak, muhtarlarla ilk toplantıyı yaptıklarını ve bundan sonra değişik mahallelerde bu tür toplantıları sürdüreceklerini dile getirdi. Mahallelerde yapılacak olan toplantılara bütün şube müdürleri ile katılacaklarını söyleyen Uzunçakmak, olayları yerinde tespit edip, çözüm için gerekli çalışmaları başlatacaklarını ifade etti. Emniyet Müdürü Ahmet Uzunçakmak, mahalle muhtarlarına evden hırsızlık olaylarına karşı alınması gereken önlemler, işyerlerinden hırsızlık olaylarına karşı alınması gereken önlemler, oto ve otodan hırsızlık olaylarına karşı alınması gereken önlemler, kapkaç, yankesici ve dolandırıcılık olaylarına karşı alınması gereken önlemleri 54 madde halinde açıklayarak, her maddeyi detaylı olarak anlattı.

Toplantıya katılan muhtarlar Emniyet Müdürü Ahmet Uzunçakmak'ın açıklamalarının ardından mahallelerinde yaşanılan sorunları aktararak çözüm konusunda yardım talebinde bulundu. Toplantıya Bingöl Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Butaku ve 13 mahalle muhtarı katıldı.

VATANDAŞLAR HIRSIZLIKLARA KARŞI UYARILDI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2009 Perşembe 17:34:04
Güncelleme :12 Kasım 2009 Perşembe 18:35:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?