5
Mayıs
2024
Pazar
BİNGÖL

Emniyetten uyuşturucu konferansı

ÖĞRENCİLERE UYUŞTURUCU KONFERANSI VERİLDİ

Bingöl Emniyet Müdürü Ahmet Uzunçakmak, bütün okullarda uyuşturucunun zararlarını anlatan konferanslar vererek, gençleri bu kötülükten korumayı hedeflediklerini söyledi.

Bingöl Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen 'Güneşin doğuşu' projesi kapsamında madde bağımlılığını önlemek için okullarda öğrencilere yönelik verilen uyuşturucu konferansları devam ediyor. 2009-2010 eğitim öğretim yılının ilk konferansını Rekabet Kurulu Lisesi'nde düzenleyen Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü'nün yıl sonuna kadar bütün okullarda uyuşturucunun zararlarının anlatıldığı eğitimler vereceği belirtildi. Rekabet Kurulu Lisesi'nde düzenlenen ilk konferansa katılan Emniyet Müdürü Ahmet Uzunçakmak, bu tür etkinliklerle madde bağımlılığının zararları ve korunma yollarını anlatacaklarını dile getirdi.

Slayt gösteri eşliğinde öğrencilere konferans veren KOM Şube Müdür Vekili Zafer Ercan, ise insana sonsuz, bağımlılığa sıfır tolerans ile başlattıkları eğitimlerle gençleri bekleyen tehlikelerden uzak tutmayı hedeflediklerini söyledi. Madde bağımlılığının insan hayatında oluşturduğu olumsuzluklar ve bunlardan kurtulma yollarını anlatan Zafer Ercan, uyuşturucu satanların hedefinde her zaman gençlerin olduğunu söyledi. Ercan, "Uyuşturucu madde bağımlılığı sigara içmekle başlar. Sigaraya alışık vücutların uyuşturucu kullanmaya elverişli olduğu yapılan çalışmalar sonucunda kanıtlanmıştır. Bundan dolayı lütfen sigara içmeyin. Eğer sigara içmezseniz, vücudunuz kolay kolay hiç bir uyuşturucuyu kabul etmez. Uyuşturucu ile mücadelede öncelikle sigaraya hayır dememiz gerekir. Şunu unutmayın ki hiç kimse kanser olmak için sigara içtiğini söylemez. Ama herkes sigaranın kanser yapacağını çok iyi biliyor" dedi.

UYUŞTURUCUYA KARŞI ÜÇ ALTIN TAVSİYE

Uyuşturucu satanların insanların zaaflarından faydalandığını söyleyen Zafer Ercan, o anki ruh haline göre davranılarak ilk tekliflerin ücretsiz yapıldığını ve gençleri bataklığa çektikten sonra yalnız bırakıldığını belirtti. Ercan, "Uyuşturucu satıcıları gençleri bağımlı hale getirmek için zaaflarını arar ve bunu buldukları an oyunlarını yaparak sizleri bataklığa çekerler. Stres ve sıkıntılı olduğunuz bir gün veya ailenizle kavga ettiğiniz bir gün sizin zayıf noktanızı görüp buna göre hareket ederler. Sıkıntınızdan faydalanarak ilk kullanımları ücretsiz yaparlar. Sizin bir kez ile bir şey olmaz demeniz yerine böylesi kötü ortamlara girmemeniz hayatınızı kararmaktan kurtaracaktır. Bağımlılık yapan maddelere karşı kendinizi korumanız için sizlere 3 altın tavsiyede bulunmak istiyorum. Birincisi doktor haricinde ilaç kullanmamalı ve hap alışkanlıkları yapmamalısınız. Bunu yaparsanız uyuşturucuya daha rahat bulaşırsınız. İkincisi sigara kullanmamalısınız. Unutmayınız ki bütün uyuşturucular sigaraya karıştırılabilir. Üçüncüsü ise alkol kullanmaktan uzak durun. Çünkü alkol kullanan insanların beyinleri uyuşur ve sonrasında ne yaptıklarını anlamazlar. Beyin uyuşukluğu döneminde size verilen her şeyi alabilirsiniz ve bu da sizleri bağımlı hale getirebilir" şeklinde konuştu.

"UYUŞTURUCU ÇEVRE VE ARKADAŞLARDAN GELİR"

Uyuşturucu maddelerin insanlara çevresindeki tanıdıkları vasıtasıyla ulaştırıldığını belirten Zafer Ercan, bundan dolayı arkadaş çevresinin hayati önem taşıdığını söyledi. Bağımlılık yapan maddelerin sokakta insanların karşısına nasıl çıkacağını anlatan Ercan, "Hiç bir zaman tanımadığınız bir insan size uyuşturucu vermeye cesaret edemez. Tanımadığı insanlara uyuşturucu verme olayı çok düşük bir ihtimaldir. Yapılan araştırmalar net olarak gösteriyor ki, insanlara çevresindeki arkadaşları ve dostları olarak bilinenler tarafından uyuşturucu madde teklifi yapılıyor. Tanıdığınız bir arkadaşınız size iyilik yaptığını ileri sürüp bu maddeyi kullanmanızı sağlar. Bu işin ticaretini yapanlar çevresindeki insanlardan başlar. Bundan dolayı arkadaş çevresi çok büyük önem arz etmektedir. Arkadaşlarınızı iyi seçin. Dürüst ve iyi arkadaşları olanlar hiç bir zaman bataklığa düşmez. Çevresi ve arkadaşları kötü olmayan insanların hayatları her zaman daha temiz ve düzenli olur" ifadelerini kullandı.

Konferansın ardından Bingöl Emniyet Müdürlüğü tarafından lise öğrencilerinin boş vakitlerini spor ile değerlendirmeleri için 10 adet futbol, 10 adet voleybol ve 10 adet basketbol topu hediye edildi. Konferansa Bingöl Emniyet Müdür Yardımcısı Şahin Kaplan, Emniyet Müdürlüğü Okullardan Sorumlu Koordinatörü Ali Çavdar, Olay Yeri İnceleme Şube Müdürü Hasan Zeki Ulusan, okul idarecileri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

ÖĞRENCİLERE UYUŞTURUCU KONFERANSI VERİLDİ
ÖĞRENCİLERE UYUŞTURUCU KONFERANSI VERİLDİ
ÖĞRENCİLERE UYUŞTURUCU KONFERANSI VERİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2009 Cuma 13:25:03
Güncelleme :23 Ekim 2009 Cuma 15:38:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?