6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Erdoğan'dan taziye ziyareti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il kongresine katılmak ve bazı ziyaretlerde bulunmak için geldiği Bingöl'de, 3 gün önce Hakkari Çukurca ilçesinde şehit olan Özkan Dumlu'nun Sarıçeçik köyündeki baba evini ziyaret ederek taziyede bulundu.


Bingöl Valiliği'ni ziyaret ettikten sonra beraberinde bulunan Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Bingöl Milletvekilleri Yusuf Coşkun ve Kazım Ataoğlu ile birlikte karayolu ile merkezden 20 kilometre uzaklıkta bulunan Sarıçiçek köyüne gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şehidin babası Abdulkadir Dumlu, annesi Kıymet Dumlu ve ablası Nezahat Anlı'yı ziyaret ederek taziyede bulundu. Basın mensuplarının içeri alınmadığı ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan baba Abdulkadir
Dumlu, Başbakan Erdoğan'ın devletin yanlarında olduğunu ve her türlü desteği vereceklerini ifade ettiğini kaydetti. Dumlu, Başbakan'ın güçlü olmalarını da istediğini Bingöl'de yapılacak bir ilköğretim okuluna da şehit Özkan Dumlu'nun ismini vereceğini ifade ettiğini anlattı.


Kendilerinin de Başbakan Erdoğan'dan terörün bitmesini istedikleri vurgulayan baba Dumlu, "Biz Başbakanımızdan bu terörün durmasını istedik. Başka ailelerin yıkılmamasını ve dağılmamasını istedik" dedi.
Başbakan Erdoğan yaptığı yaklaşık 15 dakikalık görüşmenin ardından şehidin evinin önünde toplanan köylülerin sevgi gösterisi ile karşılaştı. Şehidin evinin önünde toplanan bir grup kadınla da görüşen Başbakan Erdoğan, içme suyu taleplerinin çözümü için yetkililere talimat verdikten sonra beraberinde bulunanlarla birlikte karayolu ile köyden ayrıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 21:19:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?