6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Eroğlu'ndan açılım desteği

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 'demokratik açılım' adıyla büyük bir açılım projesi başlatıldığını belirtti.

Bingöl Belediye Başkanlığı'nın ardından Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bingöl İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz ve beraberindeki heyetle bir süre partililerle sohbet etti. Parti binasında demokratik açılımı değerlendiren Bakan Eroğlu, bu projenin 72 milyon insanın birlik, beraberlik ve kardeşlik projesi olduğunu söyledi.

Bakan Eroğlu, "Sayın Başbakanımız gerçekten demokratik açılım adıyla büyük bir açılımın projesini başlattı. Ama bazıları bunu yanlış anlıyor. Bu 72 milyon insanımızın birlik, beraberlik, kardeşlik projesidir. Bundan güzel proje olur mu? Yani bunu başka yerlere çekmenin manası yok. Hepimiz kardeşiz. Dolayısıyla inşallah bu kardeşliğimiz daha da pekişecek ve büyük hedeflere doğru hep birlikte ilerleyeceğiz. Bingöl çok kısa sürede örnek bir şehir haline gelecektir" dedi.

"TERÖR, ÖNÜMÜZÜ KESMEK İÇİN YAPILAN BİR HAREKETTİR"

Terör örgütlerinin Türkiye'nin önünü kesmek için planlandığını belirten Bakan Veysel Eroğlu, dış güçlerin bunlara destek verdiğini söyledi.

Bakan Eroğlu, "Bu konuda her şeyi açık açık söylemek mümkün değildir. Hangi ülkeler bu teröristleri destekliyor? Bu teröristler kendi başına mı bu kadar eylem yapıyor? Bunlar bu kadar silahı nereden getiriyor? Bunlar kendi başlarına değil, onları destekleyen ülkeler var. Bunlar Türkiye'nin önünü kesmeye çalışıyorlar. Biz ülke olarak İslam aleminin asırlardır kolu, kılıcı olmuşuzdur. Dolayısıyla onun önünü kesmek için yapılan hareketlerdir" şeklinde konuştu.

Ak Parti İl Başkanlığı'nda gerçekleşen ziyarette Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'na Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AKParti Bingöl milletvekilleri Yusuf Coşkun, Kazım Ataoğlu, Belediye Başkanı Serdar Atalay, AK Parti İl Başkanı Cevdet Çalbay, kurum amirleri ve partililer eşlik etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2009 Pazar 15:02:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?