6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Ersöz'ün adaylığı iptal edildi

DTP Bingöl Belediye Başkan adayı Ömer Faruk Ersöz'ün adaylık başvurusunun daha önce ertelenen 1 yıl 3 ay hapis cezası nedeniyle iptal edildiği belirtildi.

Bingöl Merkez İlçe Seçim Kurulu tarafından DTP Bingöl Belediye Başkan adayı Ömer Faruk Ersöz'ün adaylık başvurusunun iptal edildiği bildirildi. Ersöz'e, DTP yöneticileri Ebubekir Deniz ve Serdar Tanış'ın bulunması için yaptığı basın açıklaması nedeniyle verilen 1 yıl 3 aylık cezanın ertelenmesinin üzerinden 5 yıl geçmemesi ve 1 yıldan fazla mahkumiyetinin bulunması nedeniyle adaylık başvurusunun iptal edildiği ifade edildi.

Uygulamanın siyasi olduğunu savunan Ersöz, DTP'nin Bingöl'de belediye başkanlığını kazanma oranın yüksek olması nedeniyle böyle bir yola başvurulduğunu ileri sürdü.

Ersöz, "Yaptığımız basın açıklamasının ardından birçok yöneticimize ve bana ceza verildi. Benim cezam, Bingöl 1. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından daha sonra ertelendi" dedi. Kararın hukuki bir boyutunun olmadığını savunan Ersöz, "Biz hürriyeti bağlayan bir ceza almadık, ortada ertelenen bir ceza var. Seçim Kurulu'nun aldığı karar kesinlikle siyasidir. Arkadaşlarımız Deniz ve Tanış'ın bulunması için yaptığımız basın açıklamasından dolayı bu cezayı aldık. Failli meçhullerin bulunması için yaptığımız açıklamanın hiçbir suç unsuru taşımamasına rağmen bize bu ceza verildi. 2 günlük itiraz hakkımız var, itiraz sonucu Şubat'ın 28'ne kadar tarafımıza bildirilecektir. İtirazın kabulü halinde önümüzdeki engel kalkacaktır. Fakat reddedilirse başka aday ile seçimlere gireceğiz" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2009 Pazar 22:10:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?