3
Mayıs
2024
Cuma
BİNGÖL

Esnafı hırsızlık korkusu sardı

Esnafı hırsızlık korkusu sardı

Depremde büyük oranda maddi kayıplara uğrayan esnafı şimdi de hırsızlık korkusu sardı. Deprem sonrası meydana gelen organize hırsızlık olayları küçük esnafı tedirgin ediyor.
Önceki gün İnönü Caddesi üzerinde bulunan Alas Kundura’ya giren hırsızlar, dükkanda bulunan bütün ayakkabıları çaldılar. Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar sonucu 3 hırsız çaldıkları ayakkabılarla yakalandı.

Çelik kasayı bile çaldılar

Ancak aynı cadde üzerinde Yamaç Kavşağı’nda bulunan Işık İletişim’in darabesini kırıp içeri giren hırsızlar, dükkanda açıkta çalacak birşey bulamayınca 150 kiloluk çelik kasayı çaldılar. İçinde yaklaşık 10 milyar lira değerinde cep telefonu, GSM hatları ve kontür yükleme kartları bulunan çelik kasayı çalan hırsızlar kayıplara karıştı. Hırsızların yakalanması için polisin çalışması devam ediyor.

Dükkan sahibi Kenan Elkatmış, küçük çaplı cep telefonu satış, bakım ve onarımını yaptığı işyerinde bütün sermayesinin çalınan kasada olduğunu bildirdi. Hırsızların yakalanmasını isteyen Elkatmış, "Her akşam olduğu gibi tamire gelen ve satış için vitrine koyduğum cep telefonlarını ve köntür yükleme kartları ile bir miktar parayı kasaya koydum. Dükkanın kapılarını kilitledim, darabe-yi çektim ve eve gittim. Sabah geldiğim-de hırsızlık olayı ile karşılaştım" dedi.
Depremde önemli ölçüde maddi kayıplara uğrayan Bingöl esnafı, Emniyet yetkililerinden hırsızlık olaylarına karşı güvenlik tedbirlerinin artırılmasını istedi.

Bingöl Gazetesi/F.A
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2003 Pazartesi 23:43:57
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 21:39:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?