2
Mayıs
2024
Perşembe
BİNGÖL

Esnafın düşük voltaj sıkıntısı

BİNGÖL ESNAFININ DÜŞÜK VOLTAJ SIKINTISI

Bingöl'ün Genç ilçesinde sık sık yaşanan düşük elektrik voltajı birçok işletme ve kurumu iş yapamaz duruma getiriyor. Resmi kurum ve ilçe esnafı çözümü jenaratör kullanmakta buluyor.

Yaklaşık 2 ay önce şehir merkezindeki ana trafo merkezinin patlamasıyla devam eden elektrik sıkıntısı devam ediyor. Trafo patlamasıyla birlikte yoğunlaşan elektrik kesintilerinin mobil trafoyla asgariye indirildiği Bingöl'de şimdi de düşük voltaj sorunu yaşanıyor. Özellikle Genç ilçesinde enerji düşüklüğü esnafı iş yapamaz duruma getirdi. Voltaj düşüklüğünün cihazlara büyük zarar verdiğini belirten Mehmet Saçık adlı esnaf, iş yapamaz hale geldiklerini, başvurdukları yetkililerin ise bu konuda duyarsız kaldıklarını iddia etti.

En büyük sıkıntıyı kendilerinin yaşadığını belirten ilçedeki eczacılar ise; "Enerjiye bu kadar çok para veren esnafın bu sıkıntıları yaşaması gerekir. 220 Volt olması gereken değerler bazen 170'lere iniyor. Jeneratör kullanmamızı rağmen gelen hastaların reçetelerini bilgisayarlar çalışmadığından dolayı giremiyoruz ve vatandaş çoğu zaman mağdur oluyor" diye konuştular.

HASTANEDE İŞLER AKSIYOR

Düşük voltaj nedeniyle kimi zaman otomasyon sistemleri ile laboratuar cihazlarının çalışmadığı İlçe Devlet Hastanesi'nde ise röntgen cihazının da yine bu sorundan dolayı sıkıntıya sebep olduğu öğrenildi.

Bu sorunu en aza indirgemek için jeneratörü devreye soktuklarını, ancak bunun da sürekli yapılamadığını ifade eden hastane yetkileri, sıkıntının tam olarak giderilmesi için ilgili kurumun acilen bir çözüm üretmesi gerektiğini vurguladılar.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2011 Cuma 13:55:02
Güncelleme :4 Mart 2011 Cuma 15:50:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?