6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Ev sorunu çözülüyor

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Emniyet Müdürlüğü personeli için yaptırılan 336 konutun teslimatı için yapılan hızlandırma çalışmalarının olumlu sonuç verdiği belirtildi.

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ın girişimleri sonucu konutların tesliminin hızlandırıldığını belirten Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, bu konutların hem emniyet teşkilatını hem de Bingöl'deki ev sorununu ciddi ölçüde rahatlatacağını söyledi.

Balkanlıoğlu, "TOKİ tarafından yapılan konutların teslimatı normal prosedüre göre uzun sürüyordu. Normalde TOKİ heyeti gelip konutları inceleyecekti ve varsa bir sorun bunu müteahhit firmaya bildirerek çözülmesini isteyecekti. Daha sonra yineden gelip bu sorunun çözülüp çözülmediği kontrol edip geçici, ardından kesin kabulü yapılacaktı. Prosedüre göre bu iş çok uzayacağı için Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'dan destek istedik. Bakanımızın TOKİ ile yaptığı görüşme sonrasında bu işler hızlandırıldı. Görüşmeler sonrasında TOKİ teknik heyetinin en kısa sürede gelerek konutların teslimini Emniyet Müdürlüğü'ne yapacağı tarafımıza bildirildi. Böyle olmasaydı konutlar belki bu yıl teslim alınamayacak ve ev bulamayan polisler perişan olacaktı. Bu hızlandırma ile birlikte hem polis teşkilatı, hem de vatandaşların ev konusunda yaşadığı sorunda ciddi rahatlama olacaktır. Polisler kendi konutlarına geçince boşalan evlerle birlikte ilimizde yaşanan ev sorunu da ciddi oranda çözülmüş olacaktır" dedi.

"GÖRÜŞMELER TOKİ TESLİMATINI HIZLANDIRDI"

Bingöl Emniyet Müdürü Ahmet Uzunçakmak ise Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz ve Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun destekleri ile yapılan görüşmelerin teslimatı hızlandırdığını söyledi.

Uzunçakmak, "TOKİ ülke genelinde yaptığı konutları teslim etmek için bir liste oluşturmuş ve bu liste doğrultusunda teslimatları yapıyordu. Bizim konutların teslimatı ise 43. sırada yer alıyordu. Ancak gerek bizim, gerek Vali İrfan Balkanlıoğlu ve gerekse Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ın görüşmeleri sonucunda konutlarımızın teslimatı erkene alındı. Çünkü okullar açıldı, çocuklar eğitimlerine başladı. Ancak lojmanlar teslim edilmediği için personelimiz sıkıntı yaşıyordu. Birçok personel yeni atandığı için lojman beklediklerinden dolayı eşyalarını depolara koymuştu. Bu sorunun çözülmesi için biz de elimizden geldiğince uğraş verdik. Yapılan görüşmeler sonucunda bugün heyetin gelmesine karar verildi. Bizim durumumuz çok acil olduğundan dolayı lojmanlarımızın teslimatını erkene aldırdık. Bugün gelen önce heyet ilk kontrolü yapacak ve Pazartesi günü kesin kontrol için yeni bir heyet gelecek. Bu teknik heyetin gelmesinin ardından konutlar bize teslim edilecektir" şeklinde konuştu.

Emniyet Müdürü Ahmet Uzunçakmak, konutların altyapısının hazır olduğunu söyledi. Uzunçakmak, "Teslimat yapıldıktan sonra daireleri hemen dağıtacağız ve herkes kendi evine taşınacaktır. Planlamamızı yapmış durumdayız. Teslim alır almaz herkese kendi dairesinin anahtarını vereceğiz. Bu 336 konut ile birlikte teşkilatımızın konut sorunu kalmayacaktır" ifadelerini kullandı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2009 Perşembe 12:56:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?