6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Fedakar öğretmenler

FEDAKAR ÖĞRETMENLER

Bingöl'ün Kültür Mahallesi'nde bulunan Turgut Özal İlköğretim Okulu Bilim Teknoloji Kulübü’nce hazırlanan ve Ulusal Ajans tarafından desteklenen 'Aydınlar Müzesi Projesi' kapsamında okul öğretmenleri büyük fedakarlıklar göstererek işçi gibi çalıştı.

7 bin 50 euro değerindeki proje ile Bingöl ve bölgede bir ilk gerçekleştirilerek, geçmişle gelecek arasında bir köprü oluşturulması amacıyla tarihe ışık tutan 35 aydının resim ve hayat hikayelerinin yazıldığı müze oluşturuldu. Okul bahçe duvarının müze olarak kullanıldığı çalışmanın zamanında tamamlanması için büyük gayret gösteren öğretmenler, işçi gibi kazma kürek işlerinde çalıştı.

 Proje içinde işçilik olmadığı için Okul Müdürü Orhan Seven başkanlığında toplanan okul idarecileri ve öğretmenler, zaman zaman velilerden de destek alarak işçiliği üstlendi. Bütün işçiliği velilerin desteği ile okul idarecileri ve öğretmenler tarafından karşılanan projede hangi aydınların müzeye konulacağının ise kulüp üyeleri tarafından kararlaştırıldığı belirtildi. Hafta sonu izinleri ve bazen de ders bitiminin ardından gece geç saatlere kadar kazma küreklerle çalışan fedakar öğretmenler, 3 aylık çalışmanın ardından Kültür Mahallesi'ne dev bir kültür hizmeti sundu.

Amacın geçmiş ile gelecek arasında güzel bir köprü kurmak olduğunu belirten kulüp üyeleri, tarihe ışık tutan aydınları tanıtmak, yarınlara emin adımlarla yürümek için genç nesillere aydınların tanıtılmasını hedeflediklerini ifade etti. İslam, Türk ve batı düşünürlerinin bir arada olmasına dikkat edilen çalışmada, 35 aydının resimleri ve hikayelerinin bulunduğu portreleri bin 500 metrekarelik okul bahçe duvarındaki demir panolara yerleştirildi. Bingöl'ün kenar mahallesi olan Kültür Mahallesi'ndeki gençler ve çocukların da projeye destek vererek katkı sağladıklarını söyleyen kulüp üyeleri, bu çalışma ile örnek teşkil etmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.

Proje kapsamında okul etrafındaki bahçe duvarlarında bulunan demir panolar üzerine iç ve dıştan olmak üzere 35 aydının bilgileri yerleştirilirken, 250 metre yürüyüş parkuru yapıldı, bahçe duvarları boyandı, çimlendirme, sulama ve ağaçlandırma çalışmaları yapıldı. Çalışma kapsamında müzede kullanılan aydın portreleri için yer altından elektrik tesisatı döşenerek kurulan ışıklandırma sistemi ile okula farklı bir güzellik kazandırıldı. Çim ve ağaçlandırma çalışmaları için sulama kanalından motorla su verilerek, tüm alana tesisat çekildi.

15 Ağustos 2009 tarihinde başlayan proje çalışmasının 3 ay sürerek 15 Kasım 2009 tarihinde tamamlandığı belirtildi. Çalışma süresi boyunca işgücünün yüzde 85'inin okul idarecileri ve öğretmenler tarafından karşılanması mahalle sakinleri tarafından takdirle karşılandı. Mahalle sakinleri, "Kenar mahalle olarak bilinen Kültür Mahallesi'nde hiçbir kültürel faaliyet yoktu. Okuldaki öğretmenlerimizin fedakar çalışmaları sonucunda böyle bir proje oluşturuldu. Proje kabul edildikten sonra yine öğretmenlerimiz kendi imkanlarıyla kazma küreklerle işçiler gibi çalıştı. Hafta sonları gün boyu çalışan öğretmenlerimiz, hafta içinde ise ders bitiminin ardından harç yaparak, kum taşıdı, duvarları boyadı. Biz de zaman zaman yardım ettik, ama burada en büyük fedakarlık öğretmenlerimizindir. Mahalleli olarak öğretmenlerin çocuklarımız için yaptığı bu çalışmaları gördükçe gurur duyduk. Böyle öğretmenler oldukça geleceğimizden hiçbir kaygımız olmaz" şeklinde konuştu.

FEDAKAR ÖĞRETMENLER
FEDAKAR ÖĞRETMENLER
FEDAKAR ÖĞRETMENLER
İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2009 Çarşamba 12:44:04
Güncelleme :9 Aralık 2009 Çarşamba 14:41:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tahsin mut IP: 85.98.186.xxx Tarih : 20.12.2009 22:20:52

çalışmalarınızı takip ediyorum emeği  geçen tüm arkadaşların başarılarının devamını diliyorum