6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Festival hazırlıkları incelendi

Bingöl'ün Kiğı Kaymakamı Ercan Çiçek, ilçede yapılacak olan festival için başlatılan yol yapım çalışmalarını yerinde inceledi.


İlçe Belediye Başkanı Coşkun Güven ve beraberindeki kurum amirleri ile birlikte Seydi Kasım dağ yoluna giderek incelemelerini sürdüren Kaymakam Ercan Çiçek, bölgeye ulaşımın sağlanması halinde doğa turizminde ciddi bir gelişme kaydedileceğini söyledi. Kaymakam Çiçek, "İlçemizde 7-8-9 Kasım 2009 tarihlerinde yapmayı hedeflediğimiz Kiğı Seydi Kasım Doğa ve Kültür Festivali için yol yapım çalışmalarını sürdürüyoruz. Muhteşem bir doğa güzelliği olan, ancak ulaşım sıkıntısı nedeniyle gidilemeyen bölgenin
yolunu bitirmemiz halinde doğa turizmi, arıcılık ve yaylacılık geliştirilecektir. Amacımız ilçeye ekonomik anlamda canlılık kazandıracak olan doğa turizmi, gezici arıcılığın alt yapılarını ve yollarını açmaktır. Geçit vermez kayalarda başlattığımız çalışmalarla birlikte ilçeye ekonomik anlamda canlılık kazandıracak doğa turizminin önünü de açacağız. Kiğı'yı canlandırmak ve eski şenliklerine kavuşturmak için tüm imkanlarımızı seferber ettik" dedi.
Seydi Kasım dağ yolunda çalışmakta zorlanan iş makinelerinin kıramadığı kayaların ise dinamitle patlatılarak çalışmalara devam edildiği belirtildi. Yol çalışmalarının festival etkinliklerine yetiştirileceği bildirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2009 Pazar 18:44:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?