6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Festival yararına gece

Bingöl'ün Kiğı ilçesinde yapılacak olan festival yararına gece düzenlendi.
Kiğı Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği (Kiğı Der) tarafından organize edilen geceye katılan Yeknay Müzik Grubu sanatçıları ücretsiz bir konser verdi. Kiğı Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) salonunda düzenlenen geceden elde edilecek gelirin tamamının 7-8-9 Ağustos 2009 tarihinde yapılacak olan Kiğı Seydi Kasım Doğa ve Kültür Festivali'nde kullanılacağı belirtildi. Festivale destek amaçlı düzenlenen ve 10 liraya satılan biletler kısa sürede tüketildi.


Yaklaşık 300 kişinin katıldığı gecede bir konuşma yapan Kiğı Der Başkanı Tarık Ürün, yeni kurulan derneklerinin kültürel faaliyetlere katkıda bulunmak amacıyla bu geceyi tertiplediğini söyledi. Ürün, "Bilindiği üzere derneğimiz yeni kuruldu. Bu gece ile hem derneğimizin açılışını yaptık, hem de ilçemizdeki kültürel faaliyete katkı sunduk. Kaymakamlık ve derneğimiz işbirliğiyle ilk defa ilçemizde düzenlenecek olan Kiğı Seydi Kasım Doğa ve Kültür Festivali'ne tüm halkımızın katılmasını bekliyoruz. Bu festival ile ilçemizin güzelliklerini tanıtma şansımız olacaktır. Festivale destek sağlamak amacıyla bu geceyi tertipledik. Gecemize katılarak ücretsiz konser veren Yeknay Müzik Grubu ve bizleri yalnız bırakmayarak gecemize katılanlara teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmanın ardından sahne alan Yeknay Müzik Grubu sanatçıları tarafından konser verildi. Geceye katılan vatandaşlar, müzik eşliğinde halay çekerek gönüllerince eğlendi.


Geceye Kiğı Kaymakamı Ercan Çiçek, Emniyet Amiri Ramazan Kartal, kurum amirleri Kiğı Der Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2009 Perşembe 12:06:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?