6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Festivale yağmur darbesi

Bu yıl ikincisi düzenlenen Karer Kültür Festivali etkinliklerine hava muhalefeti nedeniyle beklenilen ilgi olmadı.

Bingöl'ün Karer bölgesinde 24-25 ve 26 Temmuz 2009 tarihinde gerçekleşen festivale katılan vatandaşlar ilk gün meydana gelen şiddetli yağmur nedeniyle zor anlar yaşadı. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, festival alanında kurulan çadır ve çevredeki araçlara sığınırken, festivalin ilk gününde yapılması planlanan program ikinci güne ertelendi. İkinci gün öğleden sonra etkili olan yağmur nedeniyle festival alanı adeta çamur deryasına dönüştü.

Yağmur ve çamura rağmen ikinci gün sanatçıların seslendirdiği türkülere eşlik eden vatandaşlar, halay çekip gönüllerince eğlendi. İkinci gün futbol, voleybol ve taş atma yarışmalarının yapıldığı festivale katılan vatandaşlar, havanın kararmasıyla birlikte sahne alan sanatçıların söylediği şarkılar eşliğinde uzun halay kuyrukları oluşturdu. Yağmur sonrasında bazı vatandaşlar üşümemek için yaktıkları ateş etrafında halay çekerek eğlenmeye çalıştı.

Çadırları olmayan vatandaşlar ise eğlence programının ardından yaktıkları ateşlerin etrafında sohbet ederek sabahlamak zorunda kaldı. 2. Bingöl Karer Kültür Festivali hava muhalefetine rağmen çok sayıda vatandaşı Karer bölgesinde buluşturdu.

Hava muhalefeti nedeniyle istendiği gibi geçmeyen festivale Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun, AK Parti eski Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek, kurum amirleri, yurtiçi ve yurtdışında ikamet eden Karerliler ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2009 Pazar 22:34:58
Güncelleme :26 Temmuz 2009 Pazar 22:39:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?