6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Fırtına yıktı, geçti!

Bingöl'ün Yedisu ilçesinde dün gece etkili olan şiddetli fırtına hayatı olumsuz etkilerken, 4 evin çatısındaki saclar uçtu.

Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Yağmurpınar köyünde gece geç saatlerde etkili olan rüzgar yerini fırtınaya bıraktı. Şiddetlenerek devam eden fırtına yüzünden köyde bulunan 4 evin çatı sacları uçtu.

Uçan çatı sacları isabet ettiği yüksek gerilim hattını taşıyan kabloları koparınca köy sabaha kadar elektriksiz kaldı. Yaklaşık 20 dakika devam eden fırtına köylülere korkulu anlar yaşattı. Fırtına esnasında dışarı çıkmaya cesaret edemediklerini belirten Hasan Konca, ölü ve yaralı olmadan bu olayı atlatmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

Konca, "Aniden şiddetlenen fırtına bir anda çatı saclarını uçurmaya başladı. Korkudan gece dışarı çıkamadık. İyi ki çıkmamışız. Yoksa o kuvvetli fırtına bizleri de götürürdü. 4 eve ait saclar tamamen uçtu. Bu sacların isabet ettiği elektrik telleri de koptu. Sacların isabet ettiği elektrik tellerinde yaşanan kısa devre nedeniyle yangın çıkacaktı. Köyümüzde çok büyük bir felaket yaşadık" dedi.

Köyde yaşanan fırtına nedeniyle şoka giren vatandaşlar, sabah saatlerinde ise uçan çatı saclarını topladı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2009 Salı 00:33:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?