6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Fizik Bölümü'ne onay çıktı

Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü'nün, Yüksek Öğretim Kurulu (YOK) Başkanlığı'na yaptığı talep üzerine Fizik Bölümü ikinci öğretim programının açılması için onay çıktığı belirtildi.


Zamanın Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından 28 Mayıs 2007 tarihinde onaylanan 17 üniversiteden biri olan Bingöl Üniversitesi'nin eksik bölümlerini tamamlamak için başlatılan çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği belirtildi.

Bingöl Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, bu karar ile birlikte üniversitenin fakülte düzeyinde açılan bölüm sayısının 10'a çıktığı bildirildi. Açıklamada, "Üniversitemizin, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na yapmış olduğu, Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesindeki Fizik Bölümü'ne ikinci öğretim programı açılması ve 50 öğrenci alınması konusundaki talep YÖK Genel Kurulu'nda incelenmiş ve uygun görüşmüştür.

2009-2010 eğitim öğretim yılında Fizik Bölümü'ne ek yerleştirme ile öğrenci alınabilecektir. Böylelikle üniversitemizde fakülte düzeyinde açılan bölüm sayısı 10 olmuştur" denildi.

İha
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2009 Perşembe 16:10:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?