2
Mayıs
2024
Perşembe
BİNGÖL

Genç'e 12 milyon TL'lik proje

BİNGÖL'E 12 MİLYON TL'LİK SULAMA PROJESİ

Bingöl'ün Genç ilçesinde bin 200 hektar arazinin sulanmasına imkan tanıyacak 12 milyon TL keşifli projenin 2011 yılı yatırım programına alındığı belirtildi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Bingöl İl Başkanı Cevdet Çalbay, Genç Vahkim Projesi'nin 2011 yatırım programına alındığını belirterek, bu projenin bitirilmesi ile birlikte ilçenin en ücra köşesine bile suyun gideceğini söyledi. Proje sayesinde ilçe merkezinin çehresinin değişeceğini ve programlı tarıma geçişle birlikte hayvancılığa çok büyük faydalarının olacağına vurgu yapan Çalbay; "Projenin programa alınması ile yaklaşık 30 yıllık bir rüya gerçekleşmiş oldu. Bu projenin en önemli noktası suyun ilçe merkezi dahil tüm köylere kadar ulaşmasıdır. Yani yaklaşık bin 200 hektar araziyi sulayacak bir projedir. Bu da ilçedeki bütün bağ, bahçe ve arazilerin sulanması anlamına gelir. Sadece bu açıdan bile bakıldığında, ilçe merkezimizin çehresi tamamen değişecektir. İlçemiz bir yeşil cennet haline gelecektir. Yaklaşık 12 milyon TL keşif bedeli olan bu proje tamamlandığında revize projelerle daha da büyük rakamlara ulaşacaktır. Bu proje ilk aşamasında klasik sistemli olarak tasarlanmış olmasına rağmen Devlet Bakanımız Cevdet Yılmaz ve vekillerimizin gayreti ile kapalı sisteme dönüştürülmesi için gerekli revizasyonlar yapılmış ve bugünkü haline getirilmiştir. Bölgeye katacağı bir diğer önemli gelişme de ilçemizde programlı tarıma geçiş ve üretim artışıyla birlikte hayvancılık sektörünün gelişmesi temin edilecek olmasıdır. Bununla birlikte bölgedeki işsizlik problemine de büyük oranda çare bulunacak" ifadelerini kullandı.

Bu projenin Bingöl'de hayata geçirilmesinde katkısı olan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Bingöl milletvekilleri Yusuf Coşkun ve Kazım Ataoğlu'na teşekkür eden Çalbay, projenin tüm Bingöllülere hayırlı olmasını diledi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2011 Çarşamba 11:48:05
Güncelleme :9 Şubat 2011 Çarşamba 14:59:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?