6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Genç'in sorunları masaya yatırıldı

Bingöl'ün Genç İlçe Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç, sorunları makyajla değil, köklü çözüm üretme düşüncesiyle hayata geçirecekleri projelerle halledeceklerini söyledi.

Belediye Başkanlığı görevini devraldıktan sonra ilçenin sorunlarını masaya yatırarak, bu konuda gerekli yerlerden brifing alıp bilgi sahibi olduğunu belirten Abdurrahim Ariç, bu doğrultuda çalışmalarını başlattığını dile getirdi. Ariç, yaptığı inceleme ve araştırma sonucunda ilçenin kanalizasyon sisteminin 39 yıllık ve miadını doldurduğunun tespit edildiğini belirtti. Onarım yolu ile değil bu sorunu kökten çözmek üzere proje yapacaklarını dile getiren Ariç, ilçenin halihazır haritası ve imar planı için düğmeye bastıklarını ifade etti. Ariç, "Aldığım bilgilerle ilçemizin kanalizasyon şebekesinin 1970, halihazır harita ve imar planının ise 1990 yılında yapıldığını öğrendim. Aradan geçen bunca zamana rağmen hali hazır harita ve imar planının güncellenmediğini tespit edip, bu doğrultuda çalışmalara yoğunluk verdim. Çünkü bir yerleşim biriminin gelişmişliğinden bahsedebilmek için halihazır harita ve imar planının güncellenmesi gerektiğine inanıyorum. İlçemizin halihazır haritasının çıkarılması için İller Bankası Bölge Müdürlüğü'ne resmi müracaatımızı yaptık. Bu iki proje çok büyük zaman ve ekonomik masraf gerektirmektedir. Sorunları makyajla değil, köklü çözüm ürütme düşüncesiyle bu iki projemizin hayata geçirilmesi kanaatine vardım. Bu projeler vatandaşın göremeyeceği hizmetler olabilir, ancak yapılabilecek bütün çalışmalarımızda planlı bir gelişmişlik için bunlar olmazsa olmazlardandır" dedi.

İlçedeki sorunları öncelik sıralamasına göre ele aldıklarını belirten Abdurrahim Ariç, hizmet yaparken ilçeyi yap boz tahtası gibi kullanmayacaklarını dile getirdi. Ariç, "Öncelik arz eden projelerimizi hayata geçireceğiz. Şuan ilçemizde en önemli sorunlar, halihazır harita ve imar planıdır. Bunların yapılması için gerekli çalışmayı başlatıyoruz. Ardından diğer hizmetlere başlayacağız. Bu projeler yapılmadan diğer hizmetlerin yapılması yersizdir. Çünkü bunlar yapılmadan başka hizmetler yapılırsa, yapılan hizmetler ileriki zamanlarda tekrar bozulacaktır. İlçemize daha kaliteli ve güzel hizmetler verebilmek için işin başından başlıyoruz. Kanalizasyon şebekemiz 39 yıllık projedir. Kanalizasyonumuzun önemli bir kısmı miadını doldurmuştur. Daha çok Avrupa standartlarında ilçemizin bütün kanalizasyon sistemini yapma gibi bir hedefimiz var. AB hibe fonlarından finansman karşılayarak bunu yapacağız" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 14:40:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?