6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Gençler sevgi köprüsü kuruyor

İstanbul'da faaliyet gösteren Bingöl Kültür ve Dayanışma Vakfı (BİNDAV) tarafından Doğu ile Batı dostluğunu pekiştirmek üzere gerçekleştirilen 'Sevgi köprüsü' projesine katılan üniversite gençler, Vali İrfan Balkanlıoğlu'nu makamında ziyaret etti.


BİNDAV tarafından gerçekleştirilen ve İstanbul Sancaktepe Belediyesi'nin destekleğidi etkinliğe 1 Kazakistanlı, 1 Moğolistanlı olmak üzere toplam 45 üniversite öğrencisi katıldı. Heyeti taşıyan otobüs davul zurna eşliğinde Dörtyol mevkii saat kulesi önünde karşılandı. Heyeti karşılayanlar misafirleri ile halay çekerek eğlendi. BİNDAV Başkanı Mehmet Tahir Tikici başkanlığındaki heyet Vali İrfan Balkanlıoğlu'nu makamında ziyaret ederek bir süre sohbet etti. Bu güzel etkinliğe katılan gençleri kutladığını belirten Vali Balkanlıoğlu, her zaman bu tür faaliyetlere destek vereceklerini dile getirdi. Vali Balkanlıoğlu, "Değişik il hatta değişik ülkelerden gelen gençleri burada görmekten büyük mutluluk duydum. Sizleri ağırlamaktan mutlu oluruz. İlimizi gezip göreceksiniz ve burada gördüklerinizi mutlaka gittiğiniz yerlerde anlatınız. Ben Bingöl'e vali olarak atandığımda buranın çok kötü olduğunu duyardım. Ancak geldim ve duyduklarımın gerçeği yansıtmadığını anladım. Bingöl insanı çok mert, misafirperver ve kültürüne bağlıdır. Bingöl dışardan bakıldığı gibi bir yer değil. İlimizde huzur hakim. Gecenin hangi saatinde isterseniz çıkıp gezebilirsiniz. Hiçbir kötü olay yaşanmaz. Hırsızlık, gasp gibi olaylar ile karşılaşmazsınız. Burayı tanıdıkça ne kadar güzel ve iyi bir yer olduğunu anlayacaksınız. Kültürüne, inancına bağlı bir şehir olan Bingöl'de görev yaptığım için çok mutluyum. Sizler çok güzel bir kültür elçiliği yapıyorsunuz. Böyle bir organizasyonu gerçekleştirdikleri için vakıf yöneticilerini tebrik ediyorum. Bingöl'ün her yönüyle tanıtılmaya, dışarıdaki kötü intibasının yıkılmasın ihtiyacı var. İnsanların kaynaşmaya, dostluğa ihtiyaç var. İnsanlar birbirlerini tanımadığı sürece karşıdakine olumsuz bakıyor. Ama tanıdıktan sonra bu sıkıntılar ortadan kalkıyor. İnsanlar birbirlerini tanımalı, kardeşlik, dostluk çerçevesinde kaynaşmalıdır. Sizlerle tanıştığıma çok memnun oldum. Valilik olarak programınıza her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

"DOĞU-BATI KARDEŞLİĞİNİ PEKİŞTİRCEĞİZ"
Ziyarette bir konuşma yapan BİNDAV Başkanı Mehmet Tahir Tikici ise Bingöl'ü hak ettiği şekilde tanıtacaklarını ve bu proje ile birlikte Doğu-Batı kardeşliğini pekiştirdikleraeceklerini söyledi. Tikici, "Vakfımız sosyal ve kültürel ağırlıklı bir kuruluştur. Vali İrfan Balkanlıoğlu ile görüştüğümüzde bize her türlü desteği vereceğini söylemişti. Bu bizleri çok mutlu etmiş ve program ile ilgili kafalarda oluşan bütün olumsuzlar silinmişti. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Bu sevgi, bu muhabbet oldukça biz de memleketimize en iyi hizmeti yapmak için çaba sarf edeceğiz. Bu imkanlar bize sunuldukça daha profesyonelce çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Vakıf olarak bu organizasyonu farklı illere de yapmak istiyoruz. Seneye çok daha geniş kapsamlı bir organizasyon yapmayı planlıyoruz. Heyetimiz Bingöl'de çok güzel ve sıcak bir şekilde karşılandı. Bingöl merkezin ardından bütün ilçelerimizi gezerek tarihi ve turistik yerlerde incelemeler yapacağız. Buradaki kültürü geldiğimiz yerlere taşıyarak tanıtımını yapacağız" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından BİNDAV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tahir Tikici, katkı ve yardımlarından dolayı Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu'na İstanbul'dan getirdiği bir tabloyu hediye etti. Tabloyu kabul eden Vali Balkanlıoğlu, bu davranışlarından dolayı vakfı başkanına teşekkür etti.

İha
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 21:56:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?