6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Genç'te idamlı eylem

Bingöl'ün Genç ilçesinde esnafın organize ettiği mitingde, İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in maketi darağacında idam edilirken, İsrail bayrakları ateşe verilerek ayaklar altına alındı.

Yüzlerce vatandaşın katılımı ile Genç ilçe merkezinde İsrail'in Gazze saldırıları protesto edildi. Saat 12.00'de Belediye Meydanı'nda toplanan kalabalık ilk olarak kurdukları darağacında İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in maketini asarak idam ettiler. Sık sık İsrail aleyhine sloganlar atarak tepkilerini dile getiren kalabalık, daha sonra İsrail bayraklarını ateşe vererek ayaklar altına aldı. Toplanan kalabalık adına basın açıklaması yapan Ali Bükey adlı esnaf, aylardır süren abluka ile aç, susuz, ilaçsız,
elektriksiz bırakılan Gazze halkının içinde bulunduğu durumun hala İsrail'i tatmin etmediğini vurgulayarak, buna rağmen yaklaşık 1 aydır havadan, karadan ve denizden füzelerle, bombalarla Gazze'nin üzerine adeta kan kusulduğunu söyledi.
Devletler, bu saldırılara karşı sus pus vaziyetindeyken insanların günlerdir dünyanın dört bir yanında Siyonist saldırıyı protesto ettiğine dikkati çeken Bükey, "Halkların meydanlarda 'Siyonist saldırganlığa son' sesleri ve tepkileri yükseliyor. Artık zalimlerin karşısında devletler durmasa da tüm dünya halkları vardır. Gazze yalnız değildir, asla yalnız kalmayacaktır. Filistin sorunu salt Filistinlilerin ya da Arapların sorunu değil, tüm Müslümanların ortak bir sorunu, ortak bir davasıdır. Her zaman  maddi ve manevi olarak onların yanlarında olacağız" ifadelerini kullandı.

Konuşması sık sık tekbir ve İsrail aleyhine atılan sloganlarla kesilen Bükey, tüm dünya halklarının bugün Filistin halkının yanında olduğunu ifade ederek, "Bizler İslami direnişinin yanındayız. İsrail kaybetmeye mahkumdur. Çünkü zulüm ile abat olunmaz. Gün direnişi destekleme günüdür. Gün emperyalistlerin mallarına yönelik boykotu sürdürme günüdür. Gün İsrail ve yerli işbirlikçilerini lanetleme günüdür. Bugün Filistinliler için yardıma koşulduğu ve ellerimizin duaya açıldığı bir gündür. Bizler bütün
insanlığı, İsrail ve yandaşlarını daha yoğun bir biçimde tel'in etmeye tavır almaya ve saflarımızı belli etmeye çalışıyoruz" ifadesi ile tepkilerini dile getirdi.

Yapılan konuşmanın ardından bir kız çocuğunun okuduğu şiir nedeniyle katılımcıların büyük çoğunluğu gözyaşlarına hakim olmazken, yaklaşık 1 saat süren kınama mitingi daha sonra olaysız bir şekilde sona erdi.

İha
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2009 Pazar 17:11:29
Güncelleme :18 Ocak 2009 Pazar 19:38:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?