6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Genç'te öğretmen dayağı iddiası

Bingöl'ün Genç ilçesinde öğretmenin tokat attığı bir öğrencinin kafasını masaya çarparak yaralandığı iddia edildi.

İddiaya göre, Genç ilçesi İnönü İlköğretim Okulu 6. sınıfta okuyan İsa Ankışan isimli öğrenci, teneffüs zili çaldığında koşarak dışarı çıkmaya çalışırken çarptığı masayı yere düşürdü.

Masanın düşmesine kızan Ünsal G. isimli öğretmenin öğrenciye tokat attığı iddia edildi. Tokadın etkisi ile kafasını masaya çarpan öğrenci, yaralanarak arkadaşları tarafından Genç Devlet Hastanesi acil servisine kaldırılarak tedavi altına alındı. Kafasına iki dikiş atılan öğrenci, tedavinin ardından evine götürüldü. İsa Ankışan, "Zil çaldıktan sonra dışarı çıkarken masaya çarptım. O esnada öğretmen bana bir tokat attı ve kafamı masaya çarptım. Arkadaşlarım beni hastaneye götürdü" iddiasında bulundu.

"MÜDÜR, 'ÇOCUĞUNU DA AL GİT' DEDİ"

Öğrenci velisi Ali Rıza Ankışan, olayın ardından okula gittiğini ancak Okul Müdürü Mehmet E.'nin kendisini kovduğunu ileri sürdü. Ankışan, "İnönü İlköğretim Okulu'nda iki çocuğum eğitim görüyor. Olay günü Bingöl'deydim. Ertesi gün öğretmen tarafından dövülen çocuğumun durumunu sormak için okula gittim. Okul Müdürü Mehmet E., 'Çocuğunu da al git' dedi. Benden sonra diğer çocuğumu çağırıp, 'Bu okuldan gidin' demiş. Bu durumun üzerine okul idarecileri ve öğretmen hakkında şikayetçi oldum. Kaymakamlığa dilekçe verdim" iddialarında bulundu.

İnönü İlköğretim Okulu idarecileri ise olayın ardından yaptıkları incelemelerde ailenin iddialarının gerçeği yansıtmadığını ifade etti. İddiaların tamamen yalan olduğunu dile getiren okul idarecileri, sınıftaki bütün öğrencilerin yazılı ifadelerini aldıklarını söyledi.
Ailenin şikayetçi olmasının ardından Genç Kaymakamlığı tarafından konu ile ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 20:12:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?