6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Genç'te SYDV yardımlarını sürdürüyor

Bingöl'ün Genç İlçe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından 2008 yılında fakir ve yardıma muhtaç ailelere 580 bin lira nakdi ve ayni yardım ile 7 bin kişiye de 3 bin ton kömür dağıtıldığı belirtildi.

Genç Kaymakamı Barış Cansu Aktan, yardımların 2009 yılında da hız kesmeden devam ettiğini belirtti. Fakir ve muhtaç ailelere yardım yapmanın sosyal devlet gereği olduğunu ifade eden Kaymakam Aktan, müracaat eden ve dosyaları incelendikten sonra ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen bütün ailelere yardım ellerini uzattıklarını söyledi.

Kaymakam Aktan, "Vakfımıza müracaat eden 3 bin 850 adet dosya var. Bunların tamamına hizmet veriyoruz. Yardım isteyenlerin dosyaları incelenerek araştırması yapılıyor. Bu araştırma sonucunda ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen ailelere gereken tüm yardımı yapıyoruz. Sosyal devlet olma gereği imkanlarımız nispetinde bütün fakir vatandaşlarımıza elimizi uzatıyoruz. Hasta, yardıma muhtaç ve öğrencilerden durumu kötü olanlara nakdi ve ayni yardımlarımız sürüyor. Bu kapsamda 300 çocuğumuza da gıda yardımında bulunduk. Her zaman fakir ve yardıma muhtaç ailelerimizin yanındayız ve desteklerimizi sürdürüyoruz. 2008 yılı itibarıyla protez, sağlık, eğitim ve bayram yardımları olmak üzere toplam 580 bin liralık nakdi ve ayni yardımı fakir vatandaşlarımıza ulaştırdık. Ayrıca 7 bin vatandaşımıza da 3 bin ton kömür dağıttık. Bu yardımlarımız 2009 yılında da devam edecektir" dedi.

SYDV imkanları ile fakir ve yardıma muhtaç ailelerin yanı sıra eğitime de büyük destek verdiklerini de belirten Kaymakam Barış Cansu Aktan, ilköğretim okulu öğrencilerine yönelik Seviye Belirleme Sınavı (SBS) kursları açtıklarını söyledi.

Kaymakam Aktan, "Atatürk ve Milli Eğitim Vakfı İlköğretim okullarında açtığımız SBS kurslarına 830 öğrenci katılmaktadır. Bu kurslar hafta sonu cumartesi ve pazar günleri verilmektedir. SYDV imkanları ile gerçekleştirdiğimiz bu kurslardan amacımız öğrencilerin nitelikli hale getirilmesidir. 20 öğretmen ile öğrencilerimize kurslar verilmektedir. Kurs süresince öğrenciler 15 bin soru çözecektir. Başarılı olanların performansları değerlendirilerek ilköğretim sonrasında kayıt yaptıracakları okullar tespit edilecektir. Kurs neticelerini dönem sonunda alacağız. SYDV imkanları ile kurs için 45 bin liralık kitap aldık ve çalışmalarımız sürmektedir" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Mart 2009 Perşembe 10:55:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?