2
Mayıs
2024
Perşembe
BİNGÖL

Genç'ten Servi'ye araç hibesi

GENÇ BELEDİYESİ'NDEN SERVİ'YE ARAÇ HİBESİ

Bingöl'ün Genç İlçe Belediyesi tarafından Servi Belde Belediyesi'ne bir adet çöp taşıma aracı hibe edildi.

Genç İlçe Belediyesi bünyesinde bulunan 3 çöp taşıma aracından hidrolik sıkıştırmalı çöp aracı Servi Belde Belediyesi'ne hibe edildi. Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç, kendilerine bağlı bulunan beldenin çöp taşıma aracı talebini belediye meclisinde gündemine taşıdığını belirterek, oy çokluğuyla alınan karar ve Maliye Bakanlığı'nın da uygun görmesi ile bu aracı bedelsiz olarak devrettiklerini ifade etti. Bu aracın verilmesi ile birlikte ilçe merkezinde çöp temizlenmesi konusunda her hangi bir sıkıntının yaşanmayacağını belirten Başkan Ariç, "Geçtiğimiz yıl belediye araç parkına kazandırdığımız 2 adet son model çöp toplama aracı ile temizlik işlerini eksiksiz ve sağlıklı bir şekilde yapıyoruz" dedi.

Kendilerine hibe edilen araçtan duydukları memnuniyetini dile getiren Servi Belediye Başkanı Ali Ayrancı ise, ilk defa sıkıştırmalı çöp aracı kullanacaklarını ifade etti. Belediyeler arası yardımlaşmanın hizmet akışının hızlandırılmasına olumlu katkılar sağladığını belirten Ayrancı, "Beldemizde evsel atıklar şimdiye kadar kiraladığımız traktörlerle toplanıyordu. Bu da çoğu zaman sıkıntı oluşturuyordu. Çünkü olası bir rüzgarda traktör üzerindeki çöpler etrafa dağılıyor, vatandaş da bundan rahatsızlık duyuyordu. Ayrıca maliyet açısından da külfetliydi. Bir çöp traktörünün yanında 7-8 işçi de çöp toplama işinde çalışıyordu. Bu sıkıntımızı gideren başkanımıza teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Servi Belediyesi'ne şu ana kadar İl Sağlık Müdürlüğü'nden bir adet ambulans, Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan da bir adet yangın söndürme arasözü hibe aldıklarını belirten Ayrancı, yaşadıkları birçok sıkıntılarının giderilmesine destek sunan herkese minnet duyduklarını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2011 Pazartesi 12:15:00
Güncelleme :21 Şubat 2011 Pazartesi 15:48:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?