6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Görme engellilere bilgisayar kursu

GÖRME ENGELLİLERE BİLGİSAYAR KURSU

Bingöl İş ve İşçi Bulma Kurumu (İş-Kur) ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 10 görme engelliye bilgisayar kursu açıldı.

Rehberlik Araştırma Merkezi'nde ( REM) görme engelliler için tahsis edilen gelişmiş düzeyde sese duyarlı bilgisayar kursunu ziyaret eden Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, görme engelli vatandaşlara sağlanan eğitim imkanı dolayısıyla ilgili kurumları tebrik etti. Engelli vatandaşların her türlü teknoloji ve makineden yararlanması gerektiğini belirten Vali Balkanlıoğlu, bu vatandaşların üretime dahil edilmesinin ülke ekonomisine canlılık getireceğini söyledi. Vali Balkanlıoğlu, mücadele eden her insanın mutlaka muvaffak olacağına inandığını belirtti.

İş ve İşçi Bulma Kurumu İl Müdürü Fesih Güler ise, toplam 160 saat sürecek kurs süresinin 1 Ekim ile 14 Aralık 2009 tarihleri arasında olduğunu ifade etti. Güler, kursiyerlerin aynı zamanda ücret de aldığını belirterek, "Katılımcılara günde 15 TL ücret veriliyor. Kursta 5 bilgisayar ve sesli eğitim cihazları mevcut. Bu kurs genel müdürlüğümüzün finansmanı doğrultusunda veriliyor. Burada engelli kardeşlerimiz hem eğitim görüyor, hem de maaş alıyor. Ayrıca meslek hastalığı ve iş kazası sigorta uygulaması da var" şeklinde konuştu.

GÖRME ENGELLİLERE BİLGİSAYAR KURSU
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2009 Perşembe 15:13:04
Güncelleme :15 Ekim 2009 Perşembe 18:38:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?