1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİNGÖL

Göstermelik yollar bir yılda hendek oldu

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı’nca, Bingöl’deki deprem konutları arasında yaptırılan yolların üzerinden bir yıl geçmeden bozuldu. Vatandaşların şikayeti üzerine İnşaat Mühendisleri Odası bozulan yolları yerinde inceledi.

Kar ve don sonucu köstebek yuvası haline gelen yollarda, inceleme yapan İMO Bingöl Şube Başkanı Sabri Akan, yoldaki bozulmaların yanlış projelendirme ve elverişsiz hava şartlarından kaynaklandığını söyledi. Vatandaşların şikayeti üzerine inceleme yaptıklarını anlatan Akan, "Yol, yüzeysel kaplama olarak inşa edilmiştir. İnşa sırasında kurallara ve mevsim şartlarına dikkat edilmediği için yollar kısa sürede aşınarak çukurlaşmıştır" dedi.

Uydukent Mahallesi’ndeki 2 bin 16 daireli TOKİ Deprem Evleri arasındaki cadde ve sokakların yeniden yapılması gerektiğini savunan Akan, "Tespit edilen olumsuzluklardan dolayı yollar kullanılmayacak hale gelmiştir. Olumsuzlukların giderilmesi için ilgili makamların hassas davranarak, yüklenici firmaları uyarmaları ve yolları kullanılabilir durumu getirdikten sonra teslim etmeleri sağlanmalıdır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2005 Pazartesi 11:19:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?