6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Gurbetçilerden yeni yıl hediyesi

GURBETÇİLERDEN BİNGÖLLÜLERE YENİ YIL HEDİYESİ

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da yaşayan gurbetçiler tarafından yeni yıl hediyesi olarak Bingöl'ün Adaklı ilçesinde Karakoç Köyü İlköğretim Okulu'nun 36 öğrencisine giyim eşyası gönderildi.

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da yaşayan yaklaşık 18 gurbetçi tarafından, Bingöl'ün Adaklı ilçesi Karakoç Köyü İlköğretim Okulu'nun öğretmenleri ile yapılan görüşmeler sonunda okulun 36 öğrencisinin giyim eşyalarına çok ihtiyaçları olduğu tespiti yapıldı. 18 gurbetçi genç tarafından başlatılan bir kampanya ile doğudaki köy okullarındaki öğrencilerin giydirilmesi için Amsterdam'da yardımlar toplanarak kargo yolu ile köy okuluna ulaştırıldı. Öğrenciler için büyük bir yeni yıl sürprizi olan bu hediyeler sevinçle karşılandı.

Çocuklar kendilerine gelen giyim eşyalarını giyerken mutluluk tüm köy tarafından paylaşıldı. Köy muhtarı Hüseyin Dal yaptığı açıklamada "Gurbetçi gençlerimiz tarafından yapılan yardım bizleri çok mutlu etti. 46 yaşındayım, bu yaşa kadar ilk defa böyle bir yardım görüyorum bu köyde. Çocukların mutlu edilmesi bizleri daha da mutlu etti. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Adaklı Kaymakamlığımız tarafından da tüm öğrencilerimize kırtasiye yardımı yapıldı. Bu vesile ile Kaymakamımız Murat Kahraman'a da teşekkür ediyoruz" dedi.

Bingöl'ün Adaklı ilçesi, yaklaşık 2 bin metre yüksekte, kışın zor ve uzun geçtiği bir bölge. Bu sebeple öğrencilerin temel ihtiyaçları arasında giyim eşyası ve ısınma önde geliyor. İhtiyaçları karşılanan öğrencilerden 4/A sınıfı öğrencisi Leylan Karagöl, "Artık üşümeden okula geleceğiz. Yardım yapan ağabeylerimize teşekkür ediyoruz" dedi. 1/A sınıfı öğrencisi Sevcan Ergül, "Ben 1. sınıftayım, bu yıl okula yeni başladım. Okula hep üşüyerek geliyordum. Artık üşümeden okula geleceğim" dedi.

Çocuklara verilen yeni yıl hediyesi için Adaklı Kaymakamı Murat Kahraman'da Gurbetçi gençlerimiz tarafından yapılan bu yardımı takdirle karşıladıklarını belirterek eğitime yapılan her türlü yardımın çok kutsal olduğunu, bu tür yardımların devam etmesini dilediklerini söyledi.

GURBETÇİLERDEN BİNGÖLLÜLERE YENİ YIL HEDİYESİ
İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2009 Perşembe 15:43:03
Güncelleme :31 Aralık 2009 Perşembe 18:52:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?