6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Hacca yaya olarak gidiyorlar

Kutsal topraklara gitmek üzere Kazakistan'ın Astana kentinden yaya olarak yola çıkan 35 kişilik kafile akşam saatlerinde Bingöl'e ulaştı.


Aralarında Özbek, Tatar, Rus ve Kazakistan uyruklunun bulunduğu 35 kişilik kafilenin 2,5 ay önce Hac yolculuğuna çıktığı belirtildi. Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi Gürbulak Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan 35 kişilik hac kafilesi, Bingöl'e Türk ve kendi ülkelerinin bayraklarını sallayarak geldi. Yolda karşılaştıkları insanlara yakın ilgi gösteren kafile, tek sıra halinde yaya olarak kutsal topraklara doğru adım adım ilerliyor. Kervansaray Dinlenme Tesisleri'nin bulunduğu alandan şehir merkezi girişine kadar yürüyerek ilerleyen 35 kişilik hac kafilesi, geceyi Bingöl'de geçirdi. Kafilede 2 çocuk, 8 kadın ve 25 erkeğin bulunduğu bildirildi. Her gün ortalama 30 kilometre yürüyen kafilenin, Kurban Bayramı'na doğru Mekke'ye ulaşmayı hedeflediği belirtildi.

Atalarının geçmişte yaya olarak kutsal topraklara gittiğini anlatan kafile Başkanı Abdullah Ruslan, kendilerinin de aynı yolu yürüyerek hacca gitmeyi arzuladıklarını söyledi. Gittikleri yerlerde kendilerine destek beklediklerini belirten kafile başkanı Abdullah Ruslan, amaçlarının dünya barışına katkı sunmak olduğunu belirtti. Ruslan, "Bu bağlamda Türk kardeşlerimizin de ekibimize katılmasını bekliyoruz. Biz bütün inananları dostluğa çağırıyoruz. Yaya olarak gitmemizin sebebi herkesle yüz yüze görüşmek ve gayemizi anlatmaktır. Gittiğimiz yollar bizim atalarımızın yürüdüğü yollardır. 2.5 aydır yollardayız. Rusya, Dağıstan, Azerbaycan ve İran'dan geçtik. Şimdi Türkiye'deyiz. Bir ayda Türkiye'den geçeceğiz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2009 Cuma 12:41:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?