6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Hamam böceği ekibi geliyor!

Bingöl'deki hastanelerde görülen ve bir türlü önlemi alınamayan hamam böcekleri ile ilgili sıkıntının basın yolu ile duyurulmasının ardından İzmir'de bulunan bir firma tarafından ücretsiz ilaçlama için ekip gönderildi.

Bingöl Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde sık görülen ve hasta yakınlarının şikayeti üzerine habere konu olan hamam böcekleri ile baş edemeyen sağlık müdürlüğü çözüm için arayış başlattı.

Bingöl Sağlık Müdürü Dt. Zeki Bingöl'ün İzmir'de bulunan Yağmur Ziraat firması yetkilisi Hamdullah Çakmak ile görüşüp konu hakkında yardım talep ettiği belirtildi. Sağlık Müdürü Dt. Zeki Bingöl'ün talebi üzerine haşerelerle mücadele etmesi için bir ekip oluşturduğunu belirten Hamdullah Çakmak, ücretsiz ilaçlama yapacaklarını söyledi. Bingöllü iş adamı Hamdullah Çakmak, "Sağlık Müdürü Dt. Zeki Bingöl beni aradı ve ben de bu işi üstlendim. Bingöllü olduğum için memleketime bu konuda faydalı olmayı istedim ve ilaçlamayı ücretsiz olarak yapmaya karar verdim. Sağlık Müdürü Zeki Bingöl, iki hastanede sürekli haşere olduğunu söyledi. Buna göre iki kişilik bir ekip oluşturdum. Ekiplerimiz bütün hazırlıkları tamamlayarak yola koyuldu" dedi.

Ekibin Bingöl'e ulaşmasının ardından 2 veya 3 günde hastanelerin ilaçlanacağını belirten Hamdullah Çakmak, haşere yoğunluğuna göre konuyu bir hafta ya da 15 günde tamamen çözeceklerini söyledi. Çakmak, "Hiç bir şekilde odaları boşaltmayacağız. Ekiplerimiz tamamen halk sağlığı ilacı kullanacaktır. Çalışmalarımızı iki çeşit uygulama ile yapacağız. Bunlardan birincisi jel, ikincisi ise pompa uygulamasıdır. Bu uygulamalar kesinlikle hastaları tedirgin etmeyecektir. Uygulamayı gece yapacağız. Bir veya iki günde işimizi tamamlayacağız. Bu konu ile ilgili hiç bir talepte bulunmadan tamamen kendi imkanlarımızla yapacağız. Hastanelerdeki haşere yoğunluğunu bilmiyorum ama çok fazla olursa 15 günde, az olursa 1 haftada bu sorun tamamen çözülür" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2009 Perşembe 13:00:04
Güncelleme :23 Temmuz 2009 Perşembe 13:15:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?