3
Mayıs
2024
Cuma
BİNGÖL

Hasan Ali Çiçek Bingöl'e geldi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün ile Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çiçek, çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Bingöl'e geldi. 

Genç Caddesi üzerinde bulunan AK Parti il binasında partililerle bir araya gelen milletvekilleri Çiçek ve Üstün, partinin Bingöl'deki durumu hakkında bilgi aldı. Basın mensuplarına geliş amaçlarıyla ilgili bilgi veren Çiçek, kamuoyunun görüşlerini almak için geldiklerini söyledi. Zaman zaman çeşitli illerde programlar düzenlediklerini kaydeden Çiçek, "İllerdeki teşkilatlara yönelik partimizin çalışmalarını ve verimini arttırmak amacıyla programlar düzenliyoruz. Bu programların kimisinde eğitim çalışmaları, kimisinde de durum tespiti yaparak, teşkilat mensuplarımızın görüşlerini, önerilerini ve temennilerini alıyoruz" dedi. Bingöl'e de bu amaçla ziyarette bulunduklarını aktaran Çiçek, "Teşkilatın bütün kademeleriyle, kadın ve gençlik kolları başkanları, belediye başkanları, il genel meclis üyeleri ve belediye meclis üyeleriyle görüşmeler yapıyoruz. Ayrıca halkında görüş, dilek, temenni ve varsa şikayetlerini alarak durum değerlendirmesi yapıyoruz. Burada yaptığımız görüşmelerden elde ettiğimiz sonuçları teşkilat başkanlığına sunacağız. İl kongresi süreci içerisinde partinin geleceğine yönelik görüş ve temennileri ayrıca değerlendireceğiz. Partide tek aday şartı yok. Gönül isterdi ki tek aday çıksaydı ve seçilseydi. Birçok ilde birden fazla adayla kongreye gittik. Ancak biz buraya il başkanını seçmeye gelmedik. Bize böyle bir görev verilmedi" şeklinde konuştu. 

Gazetecilerin, 30 Haziran 2006 tarihinde yapılacağı açıklanan il kongresinin neden iptal edildiği yönündeki sorusuna karşılık Ali Çiçek, kendisinin herhangi bir bilgiye sahip olmadığını, kongrenin ne zaman yapılacağı konusunda kesin bir tarihin belirlenmediğini belirterek, kongrenin genel merkezin uygun gördüğü bir tarihte yapılacağını sözlerine ekledi. AK Parti Bingöl İl Başkanı Avukat Yusuf Coşkun ise kongrenin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yoğun programı nedeniyle ileri bir tarihe ertelendiği açıklanmıştı. Ancak ulusal basında ve kamuoyunda kongrenin AK Parti Bingöl milletvekillerinin üçünün bir isim üzerinde anlaşamaması üzerine birden fazla aday olduğu için iptal edildiği gündeme gelmişti.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2006 Çarşamba 15:53:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?