1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİNGÖL

Hasar tespit komedisi

Bingöl’ün Karlıova İlçesi’nde meydana gelen deprem sonrasında 2 ayrı ekip tarafından yapılan hasar tespit çalışmalarının farklı çıkması ilçede huzursuzluğa neden oldu. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karlıova İlçe Teşkilatı hasar tespit çalışmalarında usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle imza kampanyası başlattı.

Karlıova ilçe merkezinde başlatılan imza kampanyasına Doğru Yol Partisi (DYP) Karlıova İlçe Teşkilatı da destek verdi. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’na bağlı 2 ayrı ekibin hasar tespit çalışması yaptığını belirten CHP Karlıova İlçe Başkanı Suphi Bingöl, tespitlerdeki tutarsızlık yüzünden imza kampanyası başlattıklarını söyledi. Suphi Bingöl, şunları söyledi:

"Karlıova’da meydana gelen deprem sonrasında bölgeye ilk gelen hasar tespit ekibi bin 570 konutun ağır hasarlı olduğunu tespit etmiş ancak daha sonra gelen ikinci ekip yaptığı çalışmalarda ağır hasarlı konut sayısını 347’ye düşürmüştür. Kızılçubuk Köyü’nde evlerin yüzde 95’inin ağır hasarlı olmasına karşılık, 70 haneli köye 33 ağır hasar yazılmıştır. İkinci ekibin çalışması önyargılı ve mühendislik biliminden uzak bir tespittir. Medeni insanlar olarak hakkımızı yasal yollardan arıyoruz. Başlattığımız imza kampanyasına dünden itibaren bin 187 depremzede imza attı. DYP Karlıova İlçe Teşkilatı da kampanyamıza destek verdi."

Karlıova’da başlatılan kampanyada toplanan imzaların CHP Genel Merkezi vasıtasıyla Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’na ulaştıracaklarını da belirten Suphi Bingöl, birinci derecede deprem bölgesinde yaşadıklarını ve yanlışlıkların bir an evvel düzeltilmesini temenni ettiklerini açıkladı.
İmza kampanyasının hafta sonuna kadar devam edeceği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2005 Salı 15:32:57
Güncelleme :27 Nisan 2005 Çarşamba 12:48:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hasan AYDIN IP: 81.214.161.xxx Tarih : 27.05.2005 23:13:59
Hasar tespit raporundaki hasar nasıl giderilir? sorusu zihinleri meşgul ede dursun; fakirliğin, cehaletin makus talih olduğu şark-i vilayetlerde yapılan resmi veya gayri resmi çalışmaları yürütenlerin basiretsizliğinden kaynaklanan hataların sayısı o kadar artıki neredeyse bunun da bölge halkının kaderi olduğunu düşüneceğim. Birkaç yıl önce Karlıova ilçemizde yapılan bir çalışmadan bahsedeyim sizlere: Karlıova Kaymakamlığı kömür yardımı yapacaktı, heyet-i aliye tespit çalışmalarını bitirdikten sonra yardım dağıtılıyor listedekiler heyet ve heyetin tırşıkçılığını yapanlardan ibaret.Yanlış anlaşılmasın diye tırşıkçının ne demek olduğunu da yazayım Urfa yüresinde ağaların yalakalığını ve hizmetlerini görenlere yöredeki halk tarafından reva görülmüş Türk Dil Kurumunun sözlüğüne girmeyi daha becerememiş boynu bükük bir sözcüğümüzdür. Sonuç olarak hasar tespit çalışmalarında belirtilen konut sayısının fazla olduğu kanaatindeyim ama listedeki isimlerin tamamının depremden hasar gördüğü kanaatinde değilim. Hasan AYDIN