6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Hastaneyi böcekler bastı

Bingöl Çocuk ve Doğum Hastalıkları Hastanesi'nin akşam saatlerinde hamam böcekleri tarafından adeta istila edildiğini belirten vatandaşlar bu duruma çözüm bulunmasını istediler.

Hastane servislerinde özellikle akşam saatlerinde ortaya çıkan hamam böceklerinden dolayı rahatsız olduklarını belirten hasta yakınları, defalarca yönetime bildirmelerine rağmen hiçbir düzenlemeye gidilmediğini iddia ettiler. Vatandaşlar, hastalarını tedavi için getirdikleri sağlık kuruluşunda böylesi durumları görünce şoke olduklarını ifade etti.

Hastane Başhekimi Dr. Hakan Çoban ise, hamam böcekleri nedenleri arasında binanın fiziki şartlarının yetersiz olmasının da önemli etken olduğunu söyledi. Dr. Çoban, "Servisler boşaltılıp ilaçlama yapıyoruz. Ama 15 gün sonra aynı sıkıntıları yine yaşanıyor. Bu sorunun çözümü ilaçlamak. İlaçlıyoruz ama başka yerlere kaçıyorlar. İlaç ortamı bittikten sonra da tekrar ortaya çıkıyorlar. Bu durum biraz da hastanenin fiziki şartlarından kaynaklanıyor. Hastane eskimiş, dolayısıyla ilaçlamamıza rağmen yine de çıkıyorlar" dedi.

İlaçlamaktan başka bir yol bilmediklerini belirten Dr. Hakan Çoban, sürekli ilaçlama yaptıklarını ve buna rağmen bu sorunu çözemediklerini dile getirdi. Dr. Çoban, bu tür olayların fazla abartılmaması gerektiğini de belirterek, "Bunlar normal şeylerdir. Her hastanede olabilir. Gıdaya bulaşınca sorun yaşanır. Gıdaya bulaşmadığı sürece çok ciddi sorun değildir. Bu güne kadar da bize bu yönde bir şikayet gelmedi. Zaman zaman böceklerin dolaştığına dair şikayetler alıyoruz. Temizlik firmamızda 31 personel çalışıyor. Bunların hepsi de temizlik işlerini yapıyor. Hamam böceklerinden dolayı temizlik firmasını zaman zaman ikaz ediyoruz. Biz ilaçlamamızı yapıyoruz ama bir tarafı ilaçlayınca diğer tarafa kaçıyorlar. Sonra tekrar geliyorlar" şeklinde konuştu.

"HASTA SAHİPLERİNİN DE HİJYENE DİKKAT ETMESİ GEREK"

Hamam böceklerinin çıkmasının bir nedeninin de hasta sahiplerinin gerekli hijyeni göstermemesi olduğunu da belirten Dr. Hakan Çoban, yemek kırıntılarının dolaplara doldurulması ile bunların ürediğini ileri sürdü. Dr. Çoban, "Burada biraz hasta sahiplerinin de gereken hijyene dikkat etmeleri gerekiyor. Bunlar hijyene dikkat etmeyince sürekli böcek çıkıyor. Yemek artıklarını etajerlerin içinde bırakınca oradan ürüyorlar. Sürekli ilaçlama yapınca hastaneye de artı bir maliyet oluşturuyor. İlaçlama yaptıktan sonra 15 veya 20 gün kesiliyor, ondan sonra tekrar çıkıyor" ifadelerini kullandı.

Bugüne kadar yaptıkları ilaçlamaların sorunu çözmediğini belirten temizlik firması yetkilisi Fırat Burakgazi, ise yeni bir ilaç bulup siparişini verdiklerini söyledi. Burakgazi, "Yaptığımız ilaçlamalar bu sorunu tamamen çözmediği için başlattığımız araştırma sonucunda daha etkili bir ilaç bulduk. Bu ilacı yakında getiriyoruz. Bunu getirirsek hamam böceklerinden kurtuluruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 11:28:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?