6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Hastaneyi hamam böcekleri bastı

Bingöl Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde yapılan tüm çalışmalara rağmen bir türlü baş edilemeyen hamam böcekleri vatandaşların tepkisine neden oluyor.

Hastane servislerinde özellikle akşam saatlerinde ortaya çıkan hamam böceklerinden dolayı rahatsız olduklarını belirten hasta yakınları, bir sağlık kuruluşuna yakışmayan bu durumun bir an evvel çözüme kavuşması gerektiğini dile getirdi. Vatandaşlar, hastalarını tedavi için getirdikleri sağlık kuruluşunda böylesi durumları görünce şoke olduklarını ifade etti.

Hastane Başhekimi Dr. Hakan Çoban ise, hamam böcekleri nedenleri arasında binanın fiziki şartlarının yetersiz olmasının da önemli etken olduğunu söyledi. Dr. Çoban, "Hamam böcekleri nedeniyle 15 günde bir servisler boşaltılıp ilaçlama yapılıyor. Ama binanın fiziki şartlarından dolayı 15 gün sonra yine hastaneye böcekler doluyor. Binanın bodrum katı bölgedeki kanalizasyon şebekesi kotundan daha aşağıda olduğu için sızma oluyor. Böyle olunca ister istemez böcekler türüyor. Buna rağmen sürekli olarak ilaçlama yapıyoruz ve bu konu ile yakından ilgileniyoruz. Tüm çalışmalarımıza rağmen bir türlü bu sorundan kurtulamadık. Hastane bodrumundaki sızıntı olduğu sürece bu böcekler burada olacaktır. Bütün bunlara rağmen hiç ara vermeden ilaçlamamızı zamanında yapıyoruz. Ayrıca ilaçlama yaparken de yatan hastaları başka yere nakletme şansımız da yok. Yatan hastaları nakledebilsek, hastaneyi komple ilaçlamayı düşünüyoruz" dedi.

Hastane Başhekimi Dr. Hakan Çoban, hastanenin yakında yeni binasına taşınmasından sonra bu sorundan tamamen kurtulacaklarını söyledi. Dr. Çoban, "Yeni binamız faaliyete girmek üzeredir. Eylül ayın sonunda taşınmayı hedefliyoruz. Bu bina çok eski olduğu ve bodrum katındaki sızmalar bulunduğu için hamam böceklerinden kurtulmak imkansız gibi görünüyor. Yakında yeni hastaneye taşınıyoruz ve bu sıkıntıdan tamamen kurtulacağız. Hastalar bu konuda şikayet etmekte kesinlikle haklı ama biz olması gereken her yolu denedik. Sağlık ile hamam böceklerinin bir arada olmaması gerektiğini çok iyi biliyoruz. Taşınma işlemi tamamlanana kadar yine ilaçlamamızı en iyi şekilde yapacağız" şeklinde konuştu.

"HASTA YAKINLARI DA DİKKAT ETMELİ"
Hasta ve hasta sahiplerinin de hijyene gerekli dikkati göstermesi gerektiğini de belirten Dr. Hakan Çoban, temizliği gerekli titizliğin gösterilmemesinin de hamam böceklerinin çıkış nedeni olduğunu söyledi. Dr. Hakan Çoban, yemek kırıntılarının dolaplara doldurulması ile hamam böceklerinin ürediğini belirterek, "Hasta sahiplerinin de gereken hijyene dikkat etmeleri gerekiyor. Bunlar hijyene dikkat etmeyince sürekli böcek çıkıyor. Yemek artıklarını etajerlerin içinde bırakınca oradan ürüyorlar. Sürekli ilaçlama yapınca hastaneye de artı bir maliyet oluşturuyor. İlaçlama yaptıktan sonra bir süre kesiliyor, daha sonra tekrar çıkıyor" ifadelerini kullandı.

Hastane temizlik firması yetkilisi Fırat Burakgazi, ise bütün sıkıntılara rağmen ilaçlamaları aksatmadan yaptıklarını söyledi. Burakgazi, "Hastanede gerekli hijyene çok dikkat ediyoruz. Elimizden geldiğince bu konuda çalışmalarımızı yoğunlaştırıyoruz. Sürekli olarak servisleri ilaçlıyor ve ilaçlamaya da devam edeceğiz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2009 Salı 11:36:44
Güncelleme :21 Temmuz 2009 Salı 11:44:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?