1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİNGÖL

Havalimanı inşaatı yeniden başlayacak

Adalet Kalkınma Partisi (AK Parti) Bingöl İl Başkanı Avukat Yusuf Coşkun, havaalanlarının ekonomik gelişmeye büyük katkı sunduğunu belirterek, "Bingöl Havaalanı, AK Parti hükümeti döneminde bitirilecek" dedi.

AK Parti İl Başkanı Yusuf Coşkun, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Akan ve diğer yöneticilerden oluşan heyet, geçtiğimiz haftalarda yapılan oda seçimlerinde tekrar Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİTSO) Başkanı seçilen Burhan Seçkin’i makamında ziyaret etti.

İlin sorunları ve çözüm önerilerinin konuşulduğu ziyarette açıklamalarda bulunan Coşkun, "Havaalanı, Bingöl için büyük bir ihtiyaçtır ve bizim hükümetimiz döneminde Bingöl havaalanına kavuşacak" dedi.

Yapımı yarım kalan havaalanının tamamlanabilmesi için gerekli girişimlerin devam ettiğini belirten Coşkun, Türkiye Büyük Millet Meclisi İdare Amiri Milletvekili Feyzi Berdibek’in bu konuda büyük gayret gösterdiğini söyledi. Coşkun, "Ödenek konusunda Valimiz Sayın Vehbi Avuç’un büyük desteğini gördük. Şuan itibariyle ödenek sıkıntımız yok denecek kadar az. Deprem araya girince beklemeye geçtik. En kısa sürede çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz. Havaalanı Bingöl için büyük bir zaruriyet. Bu konuda gerek parti, gerek milletvekilleri ve gerekse belediye olarak her türlü gayret içinde olduğumuzu belirtmek istiyorum" diye konuştu.

Bingöl Havaalanı, Bingöl Valiliği İl Özel İdare Müdürlüğü’nce 27 Aralık 1995 tarihinde ihale edilmiş, inşaatı yüzde 50 oranında tamamlandıktan sonra yapımı durdurulmuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2005 Cumartesi 20:25:51
Güncelleme :29 Mart 2005 Salı 16:38:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kazım canlı IP: 81.215.111.xxx Tarih : 6.04.2005 09:39:51
daha iyi şeyler yapmanız dileklerimle,daha önce başlanan projenin bitirilmesi sanırım butun hemşerilerimizi sevindirecektir.