6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

HEM kızları meslek sahibi yapıyor

Bingöl'ün Genç İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı İlhami Gelen, kurumları bünyesinde açtıkları 67 kursta yaklaşık bin kişiye meslek öğretildiğini söyledi.

Farklı alanlarda açtıkları kurslarla kalifiye eleman yetiştirmeyi hedeflediklerini ifade eden İlhami Gelen mesleki, sosyal-kültürel ve okuma-yazma branşlarıyla gençleri eğittiklerini belirtti.

Gelen, kursların büyük bölümünde genç kızların eğitim aldığını da belirterek, "Bu kurslarla genç kızlarımız meslek sahibi oluyor. Şu an giyim, biçki-dikiş, halıcılık, makine nakış, alüminyum kabartma, bilgisayar işletmenliği gibi kurslarda yaklaşık bin öğrencimiz eğitim görmektedir" dedi.

Amaçlarının özellikle işsiz gençlerin daha kolay meslek sahibi olmasını sağlama olduğunu belirten İlhami Gelen, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün toplum eğitiminde önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Gelen, "Kurumumuz bünyesinde 67 kurs devam etmektedir. Bu kursların işsizliğin önüne geçilmesi konusunda büyük katkıları vardır. Halkımıza bu kurslar hakkında ulaşarak yönlendirilme yapılması gerekir. İlçemiz gençlerin çoğunun belli bir mesleği yok. İşsizliğin had safhada olduğu ilçemizde bu kurslarla kalifiye eleman yetiştirilmektedir. Aslında işsizliğin en büyük nedeni meslek sahibi olamamaktan kaynaklanmaktadır. Kursu bitiren gençlerimiz burada meslek sahibi olacak ve iş bulmakta zorluk çekmeyecektir" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2009 Cumartesi 15:21:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?