6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Hentbol Federasyonu'ndan jest

Antalya'da düzenlenen hentbol müsabakalarına giderken Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi yakınlarında meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden öğrencilerin ailelerine Türkiye Hentbol Federasyon Başkanlığı tarafından yardım çeki verildi.


Kazada hayatını kaybeden sporcu ailelerine katkı sunmak amacıyla Türkiye Hentbol Federasyonu tarafından başlatılan yardım kampanyasında toplanan bağış ailelere teslim edildi. Öğrenci ailelerine verilmek üzere toplanan 56 bin 415 TL'lik yardım çekleri, Türkiye Hentbol Federasyon Başkan Vekili Haydar Aslan, Bingöl Vali yardımcısı Ahmet Odabaş ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Şefik Kara tarafından ailelere verildi.


Vali yardımcısı Ahmet Odabaş, spor sevgisiyle dolu, sadece spor yapmak isteyen pırıl pırıl iki gencin ölümünden dolayı büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi. Odabaş, "İki çocuğumuzu elim bir trafik kazası sonucu kaybettik. Bu olay başta biz yöneticiler olmak üzere, çocukların ailelerini ve Türkiye Hentbol Federasyonu'nu gerçekten derinden yaraladı. Hepimiz çok üzüntülüyüz. Bu yaranın kapanması gerçekten çok zor. Ancak Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanlığı, hayatlarını kaybeden ailelerin acılarını bir nebze de olsun azaltabilmek için bir yardım kampanyası başlattı. Bunun sonucunda da 56 bin 415 lira yardım toplandı. Bu yardımların ailelere verilmesi amacıyla Türkiye Hentbol Federasyonu Başkan Vekili Haydar Aslan buraya kadar teşrif etti. Bu duyarlılığı gösteren herkese teşekkür ediyorum" dedi.


Türkiye Hentbol Federasyonu Başkan Vekili Haydar Aslan ise, elim bir kaza sonucu hayatlarını kaybeden öğrencilerin tüm federasyon camiasını derinden yaraladığını belirterek, yardım kampanyasında toplanan paraları ailelere vermek üzere Bingöl'e geldiğini söyledi. Trafik kazası sonucu hayatlarını kaybeden Şehmus Alanda ve Yakup Çiçek'in ailelerinin her birine 28 bin 207 lira yardım çeki verildi.


Antalya'da düzenlenen hentbol müsabakalarına giden Bingöllü öğrenciler Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 2 Şubat 2009 tarihinde trafik kazası geçirmiş ve kazada Şehmus Alanda ile Yakup Çiçek hayatını kaybetmişti.

İha
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2009 Salı 16:05:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?