6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

Hizmete terör bahane değil

Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Kiğı-Yedisu karayolunun hizmete açılması için gerekli girişimleri başlattıklarını belirterek, önceki yıllarda bu çalışmaları yapmak için bahane edilen terörün artık kalmadığını ve hizmet için terör bahane edilemeyeceğini söyledi.

Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Özel İdare Genel Sekreter Vekili Mehmet Işık, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, İl Tarım Müdürü Namet Sevinç ve bazı kamu kurum ve kuruluşların amirleri ile birlikte bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Kiğı ilçesine gitti. İlçe merkezinde Kaymakam Ercan Çiçek, Belediye Başkanı Coşkun Güven ve daire amirleri tarafından karşılanan Vali Balkanlıoğlu ve beraberindeki heyet yapımı devam eden spor salonu inşaatını inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

İlçe merkezindeki ziyaretinin ardından Çiçektepe köyüne giden Vali Balkanlıoğlu ve beraberindeki heyet davul zurna eşliğinde karşılandı. Köy Odası ve muhtarlık binasının açılışını yapan Vali Balkanloğlu, vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dinledi. Köylüler adına sorunları aktaran Vezir Aray isimli vatandaş, köylerinde altyapı ve imam evi sorunu olduğunu belirterek bu konularda yardım talebinde bulundu. Aray, Kiğı ile Yedisu arasındaki yolun da ulaşıma kapalı olduğunu ve bundan dolayı büyük sıkıntılar yaşadıklarını ifade ederek, bu yolun açılması konusunda Vali Balkanlıoğlu'ndan yardım istedi.

Ulaşıma kapalı olan Kiğı-Yedisu karayolunun açılması için gerekli tüm çalışmayı yapacaklarını belirten Vali Balkanlıoğlu, bunun için bahane edilen terörün artık kalmadığını dile getirdi. Vali Balkanloğlu, "Baraj gerekçe gösterilerek yol kapatılmış. İnsanlar Kiğı'dan Erzurum, Erzincan tarafıyla veya orada olan akrabalarıyla ilişkilerini kesmiş durumdalar. Gitmek isteyenler 200 kilometre fazladan yol kat etmek zorunda kalıyorlar. Bu yolun açılması için gerekli yerlerle temas halindeyiz. Üzerinde duracağız ve biraz sıkıştırıp yolu ulaşıma açacağız. Yapacak ve karar verecek merci ben olsam hemen yaparım. Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne, Karayolları Genel Müdürlüğü'ne söyledik. Biz onları sıkıştırıp harekete geçireceğiz, bize biraz terörü gerekçe olarak gösterdiler. Bahane yaptılar, ama artık memlekette terör kalmadı. Ben her yere gidiyorum, benim gitmediğim yer yok" dedi.

Bölgede terörün bitmesi ile birlikte çalışmaların hızlandığını belirten Vali Balkanlıoğlu, Hacılar köyü mevkiinde Maden Teknik Arama (MTA) ekipleri tarafından vurulan sondaj ile çıkacak olan sıcak suyla Bingöl'ün ısınacağını söyledi. Balkanloğlu, "MTA'dan gelip Hacılar köyü karşısında kaplıca suyu sondajı vurdular. Onların bulgularına göre saniyede 150 litre su var. Bu suyun 600 metre derinde ve 135 derece olduğu belirtiliyor.

Bingöl bu sıcak suyla ihya olacak ve ısınacak inşallah. Termal turizmi, seracılık hepsi yapılabilecek. Ama bugüne kadar ne demişler 'terör var gidemeyiz'. Bunu söyleyenlere dedim ki ben valiysem burada terör yok, çadırda sizinle beraber yatarım. Yeter ki vatandaşıma hizmet gelsin. Kiğı halkı sürekli devletinin yanında olmuş ve terörden çok çekmiştir. Artık huzur zamanıdır" şeklinde konuştu.

Çiçektepe köyü ziyaretinin ardından Vali ve beraberindeki heyet Kiğı ilçe merkezinde bulunan Kerek mesire alanını gezdi. Vali Balkanlıoğlu daha sonra Kiğı Derneği ve İlçe Jandarma Komutanlığı'nı ziyaret ettikten sonra Bingöl'e döndü.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2009 Cumartesi 14:51:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?