1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİNGÖL

İhale kurbanı işçiler eylem yaptı

Kamu İhale Kurumu’nun, (KİK) Bingöl Belediyesi’nin temizlik ihalesini ihale dosyasındaki eksiklikler gerekçesiyle iptal etmesinin ardından, maaş alamayan temizlik işçileri iş bırakma eylemi yaptı.

Bingöl Belediye Başkanı Hacı Ketenalp, 15 Şubat 2005 tarihinde ’Çöp toplama ve taşıma’ işini ihaleye çıkardıklarını, ihaleye katılan firmaların KİK’e yaptığı itiraz üzerine işi alan firmanın sözleşmesinin geçersiz sayıldığını söyledi. Başkan Ketenalp, ihale komisyonun diğer teklifleri değerlendirerek, ihalenin en kısa sürede çözüme kavuşturulacağını belirtti.

Temizlik sözleşmesi feshedilen Tam-Sil Limitet Şirketi Yetkilisi Hikmet Akkuş ise ihalenin haksız yere iptal edildiğini bildirdi. Yürütmenin durdurulması için dava açacaklarını anlatan Akkuş, ’’Yapılan bir ihale 2 ay sonra iptal ediliyor. Vergi borcumuzun olduğu, sözleşmenin noterde imzalanmadığı ve iş deneyim belgesinde mühür olmadığı gibi komik gerekçelerle ihale iptal edilmiş. İhale dosyası incelendiğinde belgelerimizin eksiz olduğu görülecektir. İhalenin iptali yürütmesinin durdurulması için KİK’e karşı dava açacağız’’ dedi.

Bu arada, ihalenin iptal edilmesi nedeniyle maaş alamayan işçilerin iş bırakma eylemi nedeniyle kent merkezinde çöplerin düzenli toplanamadığı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2005 Cumartesi 19:16:52
Güncelleme :19 Nisan 2005 Salı 13:29:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?