6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

İhaleye giren işadamına dayak

Bingöl'de hükümet konağı ihalesine girerek teklif zarfı veren bir işadamı, rakipleri tarafından tekme tokat dövülerek tartaklandığını öne sürdü.


Edinilen bilgiye göre, Kamu İhale Kurumu ilanlarından Karlıova İlçe Hükümet Konağı işinin ilanını öğrenen Sağun İnşaat Taahhüt ve Nakliyat Sanayi Ticaret Limitet Şirketi sahibi Hüseyin Sağun, Bingöl'e geldi. İstanbul'da ikamet eden Sağun, Bingöl Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü'nde yapılan ihaleye katılarak teklif zarfını verdikten sonra rakipleri tarafından koridorda dövülerek tartaklandığını iddia etti. Kanlar içerisinde kalan Sağun, kalabalıktan kurtularak polise sığınıp şikayetçi oldu.


Kanuni hakkı olan ihaleye girmek için Bingöl'e geldiğini belirten Sağun, "İhaleye girmek için Bingöl'e geldim. Sabah saatlerinde Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü'nde yapılan ihaleye katılıp teklif zarfımı vermek istedim ancak görevli memur benim teklif zarfımı almak istemedi. Hiçbir gerekçe gösterilmeden zarfımı almak istemeyen memur ile bir süre tartıştıktan sonra zarfı teslim edip karşılığında teslim tutanağı talep ettim.

Uzun uğraşlarım sonrasında ve diğer görevlilerin araya girmesi ile tutanağı alıp dışarı çıktığımda koridorda 10 ile 15 kişilik bir kalabalık tarafından sıkıştırıldım. 'Bizi nasıl hiçe sayıp ihaleye girersin?' diyerek beni tartaklamaya başladılar. Kalabalığın elinden zorla kurtularak polise sığındım. Polis ekipleri beni hastaneye götürüp tedavi ettirdi. Hastaneden sonra Şehit Murat Şengül Polis Karakolu'na gelerek şikayetçi oldum" ifadelerini kullandı.


Kanlar içinde kalan Hüseyin Sağun, kendisini dövenleri tanımadığını ancak bunların ihaleye giren diğer müteahhitler olduklarını iddia etti. Sağun, teklif mektuplarının kontrol edilmesi durumunda kimler tarafından tartaklandığının ortaya çıkacağını belirterek, kendisine saldıranların yakalanmasını istedi. Hüseyin Sağun, diğer firmaların kendi aralarında anlaşarak devleti zarara uğrattığını ve ihaleye teklif zarfı vermekle bu kişilerin işini bozduğu için dayak yediğini öne sürerek, "Bunlar burada kendi


aralarında bir çete kurmuşlar. İhalelerde anlaşarak devleti zarara uğratıyorlar. Ben o çeteden olmadığım için ve verdiğim teklif zarfı onların işini bozduğundan dolayı beni tartakladılar. Benim zarfımı almak istemeyen memur da bu çeteye dahildir" iddialarında bulundu.
İşadamını tartakladığı öne sürülen şahısların yakalanması için çalışma başlatıldığı belirtildi.

İha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 18:07:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?