3
Mayıs
2024
Cuma
BİNGÖL

İHH'den 3 bin aileye iftar yemeği

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'na (İHH) ait gezici aşevi Bingöl'de yaklaşık 3 bin kişiye iftar yemeği verdi. 

24 Eylül 2006 tarihinde Gaziantep'ten yola çıkarak Ramazan boyunca her gün bir kente gidecek olan İHH'nın gezici aşevi, Yeni Mahalle hat minibüs durağı yanında yoksul ailelerle buluşarak, yaklaşık 3 bin kişiye sıcak yemek dağıttı. Hayırsever vatandaşlarla ihtiyaç sahipleri arasında hayır köprüsü olduklarını söyleyen İHH Sağlık Komisyon Başkanı Yaşar Kutluay, "Günde 10 bin kişiye yemek verebileceğimiz bu geçici aşevinde Ramazan ayı boyunca günde 3 bin yoksul aileye sıcak iftar yemeği dağıtıyoruz. 29 gün boyunca değişik illerde vereceğimiz hizmet kapsamında bugün buradayız, yarın Bitlis'te olacağız. 1992 yılında Bosna Savaşı'nda kurulan vakfımızın asıl amacı, yardım organizasyonları düzenlemektir. Biz tamamen halktan aldığımız yardımları ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz" diye konuştu. 

Doğal afetler ve savaş gibi durumlarda kullanılmak için hazırlanan aracın hem tanıtımını yapmak hem de yoksul vatandaşları sevindirmek için yola çıktıklarını kaydeden Kutluay, tamamen bağışlardan elde edilecek gelirlerle bu yıl 100 ülkede kurban keseceklerini de ifade etti. 

Belediye Başkanı Hacı Ketenalp, Adalet Kalkınma Partisi İl Başkanı Yusuf Coşkun, bazı sendika yöneticileri ve yaklaşık bin vatandaşın iftarını açtığı mobil aşevinden yaklaşık 2 bin kişi de yemek alıp evine götürdü. Saatler öncesinde sıraya giren çocuklar, biran önce yemek alabilmek için küçük çaplı izdihama yol açtı. 


İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2006 Cumartesi 15:25:52
Güncelleme :30 Eylül 2006 Cumartesi 15:34:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?