6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

İHH'den bin 500 kişiye iftar

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Bingöl Belediye Başkanlığı tarafından kurulan iftar çadırında bin 500 kişiye yemek dağıttı.

İHH Gezici Aşevi TIR'ı Bingöl'e ulaştı. Adana'dan başlayan gezici aşevi TIR'ı Bingöl Belediye Başkanlığı'nın açmış olduğu iftar çadırına gelen vatandaşlara pirinç pilavı, kavurma ve ayran dağıttı. İftar için çadıra gelen vatandaşlar, mutfağa dönüştürülmüş TIR önünde sıraya girdi. Yemeğini alan vatandaşlar geçtikleri çadırda akşam ezanının okunması ile birlikte iftarlarını açtı.

İHH Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Aydın, Ramazan iftarlarının kendileri için ayrı bir önem taşıdığını söyledi. Aydın, "22 ilimizde iftar yemeği veriyoruz. İHH Vakfı olarak 17 yıldır faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Ramazan ayının bereketiyle 54 ülkede, aynı zamanda Türkiye'de 54 vilayette Ramazan kumanyası, Ramazan iftarı ve kırtasiye yardımları şeklinde bu mübarek ayı geçirmeyi düşünüyoruz. Ramazan iftarlarının bizim için ayrı bir önemi var. Bu iftarların en büyük özelliği sivil toplum kuruluşlarını ve siyasi kuruluşlarını bir araya toplamaktır. İHH olarak, yurt dışında da çalışmalarımız sürüyor. İki gün önce Filipinler'den bir ekibimiz geldi. Irak'tan bir ekibimiz geliyor. Gelen ekiplerimizin getirdiği projeleri, raporları inceleyip, önümüzdeki yıllarda yapılan çalışmaların planlanmasında kullanacağız. Bu çalışmalarımızın en büyük vesilesi Ramazan'dır. Bu vesileyle İHH çalışmalarını devam etmiş olacak" dedi.

Çalışmalarının ana nedenlerinden birinin de yetimler olduğunu altını çizen Aydın, "İHH dünyada 13 bin 500 yetime sponsor olmuştur. Bunu da sponsor aile sistemiyle geliştirmiştik. Bu yetimlerimizin eğitimleri, barınma ve sağlık hizmetleri karşılıyoruz. Türkiye içinde ise başlattığımız Gezici Aşevi TIR'ı ile iftarlar veriyoruz. Adana'dan başlattığımız iftar yemeği programımızı 14 Eylül 2009 tarihinde Bursa ilinde tamamlayacağız" şeklinde konuştu.

İftar yemeğine İHH Bingöl Temsilcisi Muhittin Gilli, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2009 Cumartesi 10:36:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?