3
Mayıs
2024
Cuma
BİNGÖL

İnsan hakları hastane denetiminde

Bingöl İl İnsan Hakları Kurulu Araştırma ve İzleme Komisyonu'ndan oluşan 5 kişilik denetleme ekibi, hastaneleri denetledi. 

Bingöl Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi ile Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulunan İl İnsan Hakları Kurulu Araştırma ve İzleme Komisyonu üyeleri, hasta hakları, temizlik, yemek, eczane ve birçok birimin çalışmaları hakkında hastane başhekimlerinden sorunlar ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

İlk etapta Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'nde yapılan denetimlerde hastanenin temizlik, yemek ve diğer hizmetlerin de eksikliklerin olmadığı ancak hastanede yaşanan hasta yoğunluğu nedeniyle ek binaya ihtiyaç duyulduğu tespit edildi. 

Diş ünitesinde yapılan incelemelerdeyse personel ve malzeme sıkıntılarının olduğu belirlendi. Bazen vatandaşlardan gelen şikayet ve kendilerinin yapmış oldukları rutin kontroller kapsamında kamu kurumlarının verdikleri hizmetleri İl İnsan Hakları Kurulu olarak denetlediklerini kaydeden İzleme ve Araştırma Komisyonu Başkanı Abdullah Kaldık, tespit ettikleri eksikleri ve ihlalleri rapor haline getirdiklerini söyledi. 

Kaldık, "Yapılan denetimler sonucunda oluşturulan raporları Valilik İl İnsan Hakları Kurulu'na ibraz ediyoruz. Bugün yapmış olduğumuz denetimlerde yemek ve temizlik konularında eksiklikler görmedik. Ancak bina ve malzeme konularında eksikliklerin olduğunu belirledik. Raporları gerekli mercilere ileterek sorunların çözülmesini sağlayacağız" açıklamasında bulundu.
.
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2006 Salı 17:14:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?