6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

İnternetsiz köy kalmayacak

Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, yeni başlattıkları çalışmalarla telefon ve interneti olmayan hiçbir yerleşim yeri kalmayacağını belirterek, dağ başındaki çobanların bile internete girebileceğini söyledi.


Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun girişimleriyle telefonsuz olan yerleşim yerlerine 'Gelişmiş Kablosuz Sistemle' telefon ve internet verileceği belirtildi. Bingöl Türk Telekom Müdürlüğü Halkla İlişkiler Şube Müdürü Haluk Korkutata, Teknik Müdür Orhan Bulut, Alcatel Firma yetkilileri Aziz Öz, Ertuğrul Taşar, Nejat Işık, Caner Turhanlı ve Taylan Polat Vali İrfan Balkanlıoğlu'nu makamında ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi verdiler.
Bingöl genelinde 131 köy ve 180 mezranın telefon hizmetinden yararlanamadığını belirten Vali Balkanlıoğlu, bunun çözülmesi için gerekli her türlü çalışmayı yapacaklarını söyledi. Balkanloğlu, "Telefonun olmayışı nerdeyse elektrik kadar önemli. Telefon olmadığı için köylerimizde dolayısıyla internet de yok. İnternet olmadığı için yerleşim birimlerindeki okullar bu nimetten faydalanamıyor. Bu köylere uydudan telefon hizmeti verilecekti ama altyapısı ile servisini yapacak elemanlar buralarda istihdam edilmediği için bu sistem uygulanamadı. Bundan dolayı çocuklarımız bu hizmetten faydalanamadı. 131 yerleşim birimize Gelişmiş Kablosuz Telefon Sistemi (GKTS) ile Vimax teknolojisini kuracağız. Bu sistemi arkadaşlar kurmak üzere altyapı çalışmalarını yapmak için ilimize geldi. Altyapı çalışmaları inşallah en kısa sürede başlayacak. Kış gelmeden köylerimizin bir bölümü telefona kavuşmuş olacak. Köylerimizi tek bir telefona bağımlı olmaktan kurtarıyoruz. Herkesin evinde telefon ve internet olacak. Bu teknoloji kablosuz olacağı için tel koptu, arıza oldu gibi şikayetlerde olmayacak. Ücra köylerimiz bile en hızlı internete sahip olacak" dedi.


Vali İrfan Balkanloğlu bu çalışmanın tamamlanması durumunda dağ başında olan çobanların da artık istedikleri zaman internete girebileceğini söyledi. Balkanlıoğlu, "Artık dağ başında çobanlarımız da dizüstü bilgisayarı varsa rahatlıkla internete girebilecekler. Bütün çobanlarımız, dağda bayırda çalışan işçilerimiz, şantiyelerde çalışan mühendislerimiz internete bağlanabilecekler" şeklinde konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 09:48:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?