5
Mayıs
2024
Pazar
BİNGÖL

İş adamından eğitime katkı

BİNGÖL BELEDİYESİ'NDEN EĞİTİME KATKI

Bingöl Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen çalışma ile 7 okulda eğitim gören öğrencilere 2 bin 268 adet test ve okuma kitabı dağıtıldı.

Belediye Başkanı Serdar Atalay'ın girişimleri sonucu Bingöl'ün Yayladere ilçesi nüfusuna kayıtlı olan ve Ankara'da ikamet eden iş adamlarından Can Matematik Yayınları sahibi Şahin Güneş Tahan tarafından ilköğretim okullarındaki öğrencilere verilmek üzere gönderilen kitaplar dağıtılmaya başlandı.

İnallı Mahallesi'nde bulunan Gazi İlköğretim Okulu'nda başlayan kitap dağıtımına Belediye Başkanı Serdar Atalay, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fikret Bozaba, okul idarecileri ve öğretmenler katıldı. Belediye Başkanı Serdar Atalay, dağıtımların Gazi, Sarayiçi, Turgut Özal, Kaleönü, Mimar Sinan, Murat ve Yavuz Selim ilköğretim okulunda yapılacağını söyledi. Başkan Atalay, "Şahin Güneş Tahan isimli iş adamı memleketine katkı sağlamak istedi. Biz de belediye olarak Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız işbirliği sonucu kitapların dağıtılacağı okulları tespit ettik. İş adamı tarafından gönderilen 266 takım 1. sınıf okuma seti, bin 71 adet 2. sınıf yaprak test kitabı, 658 adet 3. sınıf yaprak test kitabı ve 273 adet 5. sınıf yaprak test kitabı olmak üzere toplam 2 bin 268 adet kitabın dağıtımına başladık" dedi.

GENÇLİK MERKEZİ'NE 500 KİŞİLİK OKUMA SALONU AÇILDI

Belediye Başkanı Serdar Atalay, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nden belediyeye devredilen gençlik merkezinde 500 kişilik okuma salonu açtıklarını da söyledi. Başkan Atalay, "Kız öğrencilerimiz için bu salonu açtık. 2010 Ocak ayından itibaren ortaöğretime yönelik kurslar düzenleyeceğiz. Özellikle bölgemizdeki kız öğrencilerinin himayeye ihtiyaçları var. Bu çocuklarımız yıllarca ihmal edilmiştir. Maddi durumu iyi olmayan bütün öğrenciler bize başvurabilir. Bunlara takviye eğitim vereceğiz. Amacımız öğrencilerimize destek sağlamaktır. Gençlik merkezi ile özellikle öğrencilere yönelik kültürel ve sosyal eğitimler vermeyi düşünüyoruz. Bizim kızlarımız çok zekidir. Bunlara birilerinin sahip çıkması durumunda istenilen başarı rahatlıkla yakalanır. Kız öğrencilerimizin başarısını arttırmak için belediye olarak elimizdeki bütün imkanları seferber edeceğiz" şeklinde konuştu.

BİNGÖL BELEDİYESİ'NDEN EĞİTİME KATKI
BİNGÖL BELEDİYESİ'NDEN EĞİTİME KATKI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2009 Perşembe 16:58:01
Güncelleme :24 Aralık 2009 Perşembe 20:26:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?