1
Mayıs
2024
Çarşamba
BİNGÖL

İşportacılara yer teslimi

Rehberlik Araştırma Merkezinin yapımı için boşaltılan eski öğretmen evi arsası, dün müteahhit firmaya teslimatı yapılarak çalışmalara başlandı.

1 Mayıs depremi sonrası ağır hasar görerek yıkılan esi Öğretmen Evi arsasına, işportacılar yerleştirilmişti.

Belediye iş hanı etrafından bulunan 65 işportacı, galeria iş merkezi altında yapılan kapalı otopark'a yol verilmesi için eski öğretmen evi arsasına yerleştirildi. Ancak geçen ay ihalesi yapılan Rehberlik Araştırma merkezinin Öğretmen Evi arsasına yapılacağından işportacıların çıkarılması gerekiyordu. İşportacılarda, kendilerine yer verilmediği sürece arsayı boşaltmayacaklarını açıklamışlardı.

Bunun üzerine arsayı boşaltmayan işportacıları, İl Milli Eğitim Müdürlüğü de mahkemeye verdi. Daha sonra yapılan görüşmelerin ardından ikna edilen İşportacılara, Hükümet caddesi üzerindeki galeria iş merkezi altındaki iş Bankasının önünde yer verdiler. 65 İşportacı Hükümet caddesi üzeine yerleştirildikten sonra, dün eski Öğretmen Evi arsasında incelemeler yapılarak Müteahhit firmaya yer teslimi yapıldı.

Yer teslimi yapıldıktan sonra Müteahhit firma Rehberlik Araştırma Merkezini 45 günde teslim etmek için çalışmalara hızlı bir şekilde başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu'da yer tesliminde hazır bulundu. Yeterince zaman kaybettiklerini belirten Hansu;" Artık kaybedecek bir saniyemiz bile yok. Rehberlik Araştırma merkezinin yapım çalışmalarına başlandı" dedi.

Hikmet Kolatu - Kenthaber / Bingöl
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2005 Salı 14:28:53
Güncelleme :13 Ekim 2005 Perşembe 11:38:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?