6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

İsrailli komutan özür dilesin

Bingöl Şehit Aileleri Malulleri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) Başkanı Ziya Sözen, İsrail Kara Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Avi Mizrahi tarafından Başbakan ve Türkiye Cumhuriyeti devletine karşı yapılan açıklamaları şiddet ve nefretle kınadığını belirterek, Türk milletinden özür dilenmesi gerektiğini söyledi.

İsrail Kara Kuvvetleri Komutanı Avi Mizrahi'nin haddini aştığını belirten Ziya Sözen, özür dilenmemesi halinde, Filistin halkına kurşun sıkan İsrail devletine karşı olan Türk düşmanlığının giderek artacağını ve bunun nefret ile şiddete döneceğini dile getirdi. Böyle bir durumdan da İsrail devleti ve halkının zarar göreceğini belirten Sözen, Türkiye'nin bütün dünyanın barış garantörlüğünü üstlendiğini söyledi.

Sözen, "Türkiye Cumhuriyeti devletini Kıbrıs'ta işgalci gören, Ermenilere karşı soykırım suçuyla suçlayan, yıllarca kendilerinin desteklediği PKK terör örgütünü meşru bir yapılaşma gibi gösteren, İsrailli komutan gerçekleri saptıran ve haddini aşan açıklamalarda bulunmuştur. Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak hiçbir zaman işgalci konumuna düşmediğimiz gibi bütün ülkelerin toprak bütünlüğüne saygı göstererek ülkeler arasında anlaşmazlıklarda devamlı hakemlik görevini üstlenerek, ülkelerin barış ve huzuru için garantör devlet olmuşuzdur. Ülkemiz bu misyonunu bugünde devam ettirmektedir. Bütün dünyada çıkan savaşlar sonucunda iki ülke arasındaki tampon bölgelere devamlı Türk askeri gitmiştir. Türk askeri gittiği her yere barış huzur ve şefkatini de beraber götürmüştür. Ülkemiz bütün bunları yaparken kendi güvenliği için gerekli olan tedbirler konusunda da asla taviz vermemiştir. PKK terör örgütü yıllarca ülkemizde on binlerce insanımızın ölmesine, yüz binlercesinin sakat kalmasına sebep olmuştur. Devletimiz İsrailli komutanın dediği gibi Kürt halkına karşı asla bir ayrımcı politika gütmemiştir. Biz bu ülkenin mozaikleri olarak et ve tırnak gibiyiz. Asla ve asla yarılmayız. İsrail devleti yıllarca PKK terör örgütüne silah ve teçhizat desteği vererek bölge halkına kurşun sıktırmıştır" dedi.

Bu açıklamanın İsrail devletinin PKK terör örgütüne destek veren ve PKK zihniyetini taşıyanlarla aynı zihniyette olduğunun göstergesi olduğunu söyleyen Ziya Sözen, ülkemizin yeni bir savaşın içine çekilmek istendiğini söyledi. Sözen, "Daha önce yaptığım bir açıklamada PKK terör örgütü ve ona destek veren zihniyetin Filistinli kardeşlerimize kurşun sıkan İsrail zihniyeti ile aynı olduğunu söylemiştim. İsrailli komutanın bu açıklamayı yapması, gerçeklere dayanarak ortaya attığım bu tezimi bir kez daha desteklemiştir. İsrail devleti bütün dünyaya kan ve gözyaşı götürme çabasındadır. Yıllardır Ortadoğu'da kardeşi kardeşe vurdurtarak ülkeleri içten bölme çabasındadır. Müslüman düşmanlığı güden İsrail, PKK terör örgütünü destekleyerek ülkemizi içten bölme gayretini devam ettirmektedir. Buda yetmezmiş gibi ülkemizi yeni bir savaşın içine çekmeye çalışmaktadır. Halkımız bu gerçekleri görerek İsrail'i ve PKK terör örgütü yandaşlarını aynı kefeye koyacaktır. Müslüman, dini bütün Bingöl halkına İsrail'le aynı zihniyette olanlara destek vermek yakışmaz. Bingöl halkı bunlardan hesap sormalıdır" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2009 Pazar 18:09:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?