6
Mayıs
2024
Pazertesi
BİNGÖL

İşsizlikten kurtulma umudu

Bingöl'ün Genç İlçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından işsizliğin önlenmesi ve kalifiye eleman yetiştirilmesi için açılan 60 kişilik iş makinesi kursuna yaklaşık bin kişi başvurdu.

Avrupa Birliği (AB) projesi kapsamında İş-Kur'a gönderilen para ile finanse edilecek kursta başarılı olanlara iş makinesi sertifikası verilerek istihdam oluşturulmasının hedeflendiği belirtildi. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kursa katılmak isteyenlere günlük 8 euro ile birlikte iş kazası sigortası yapılması ve kurs sonucunda alacakları iş makinesi sertifikası ile iş bulma olanağının kolaylaşması, işsizlere büyük umut oldu. İş makinesi sertifikası almak isteyen vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kurs için Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü salonunda bilgilendirme toplantısı yapıldı. İşsizlerin yoğun ilgi gösterdiği kursların, imkanlar dahilinde ve gruplar halinde tamamlanacağı belirtildi.

Yaklaşık bin kişinin müracaat ettiği kurs bilgilendirme toplantısında kursiyerlere açıklamalarda bulunan Genç Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ekrem Artuk, bu kadar ilgi beklemediklerini söyledi. Artuk, 60 kişiye yönelik bir kurs düzenleyeceklerini belirterek çalışmalar hakkında bilgi verdi. İş makineleri kullanım kursunda yükleyici eder ve greyder eğitimi verileceğini ifade eden Artuk, teorik bilgilerin görevlendirilecek olan 4 mühendis tarafından verileceğini söyledi. Artuk, ilk eğitimlerin ardından Bingöl Valisi İrfan Balkanlığoğlu'nun belirleyeceği İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği veya Devlet Su İşleri'nden temin edecekleri makinelerle kursları devam ettireceklerini dile getirdi. Kursun 60 ile 100 saat arasında verileceğini dile getiren Ekrem Artuk, başvuru fazla olduğu için iş makinesi buldukça kurslarını sürdüreceklerini söyledi. Artuk, bu kurslarda sertifika alanların Bingöl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Müdürlüğü'ne başvurarak sertifikalarını G sınıfı ehliyetine çevirerek iş bulma imkanına kavuşabileceğini de sözlerine ekledi.

İş umudu ile kursa müracaat eden vatandaşlar ise bilgilendirme toplantısına katıldıkları spor salonunda iş istediklerini söyledi. Selahattin Çağlayan isimli vatandaş iş bulmak için bu kursa başvurduklarını belirterek, "İşsiziz ve meslek öğrenmek istiyoruz. Bundan dolayı bu kursa başvurduk. Kurslardan faydalanarak iş bulmak istiyoruz. Memlekette işsizlik had safhadadır. Bu kurslardan faydalanmak üzere iş makineleri kursuna katılmak istiyoruz. Bu sertifikaları alıp iş sahibi olmak istiyoruz. Burada alacağımız sertifikalarla kalifiye eleman olacağız ve inşallah iş bulma imkanımız artacak. Gittiğimiz her yerde bir meslek istiyorlar. İş makinesi operatörlüğünde de güzel para var. Sertifikamızı aldıktan sonra iş başvurularımızı yapacağız. İnşallah çocuklarımızı ve ailemizi geçindirebileceğimiz bir iş buluruz. Zaten bu kurslara katılınca da günlük olarak bize harçlık veriyorlar. Hem meslek sahibi olacağız hem bu arada cep harçlığımızı çıkaracağız. Böyle bir kursu düşündükleri için Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ediyoruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 13:22:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?